Consilierul local municipal PNL, Alexandru Drogeanu, fost fotbalist la Progresul Brăila și apoi arbitru de fotbal, a avut astăzi o întâlnire cu primarul municipiului Brăila. Acesta a discutat cu primarul doar despre reabilitarea stadionului „MUNICIPAL”, reabilitare care, conform promisiunilor făcute de primar, v-a fi făcută până la debutul sezonului 2021-2022 al Ligii a 2-a.

Domnul primar a înțeles exact situația prezentată de mine, în ceea ce priveștea condițiile impuse de comisia de omologare a FRF. Tribuna întâi și suprafața de joc îndeplinesc condițiile de omologare în proporție de 80%. Efortul financiar al primăriei ar fi unul rezonabil, numai că trebuiesc îndeplinite anumite proceduri. Sintetizând, domnul primar m-a asigurat că de săptămâna viitoare se vor demara, prin SUPAGL Brăila, lucrările de întreținere la tunelurile de acces, vestiare, tribuna oficială ,tribuna întâi, amenajare toalete pentru public, după care vor urma și celelalte lucrări. În ceea ce privește suprafața de joc, petecele de pământ neacoperite cu gazon, vor fi însămânțate aplicându-se un tratament special pentru a putea reveni la parametrii optimi. În acest moment, la stadionul Municipal sunt două utilaje de tuns gazonul. Un utilaj care aparține Seroplant, iar celalalt utilaj este achiziționat de Asociația Suporterilor Dacia Unirea Brăila, utilaj de ultimă generație. Am căzut de acord cu domnul primar să-i fim alături și împreună să atingem acest obiectiv până la debutul Ligii a 2-a, iar Dacia Unirea Brăila ,să.și poată desfășura meciurile pe teren propriu pe stadionul Municipal” a spus Alexandru Drogeanu. 

În ultimele două sezoane, Dacia Unirea Brăila a jucat meciurile de pe teren propriu la Însurăței, la 50 de km distanță, dar unde au fost primiți și găzduiți timp de doi ani în Liga a 3-a. Odată cu promovarea în Liga a 2-a, stadionul din Însurăței nu mai putea fi omologat pentru acest eșalon fotbalistic, iar singura soluție pentru a nu juca meciurile de pe teren propriu în alt județ este omologarea stadionului Municipal. 

Primarul Marian Dragomir a  spus în cadrul ședinței CLM de săptămâna trecută că Stadionul Progresul va intra în reabilitare în luna iunie a acestui an, iar valoarea investiției Primăriei Brăila este de 4.774.473,55 lei. 

Sursa: Realitatea de Braila