Aurel Simionescu despre consecințele plecării lui Tudose din PSD
Aurel Simionescu despre consecințele plecării lui Tudose din PSD

Președintele executiv al PSD Brăila, Aurel Gabriel Simionescu a preluat conducerea interimară a filialei după demisia din partid a lui Mihai Tudose. Deputatul Mihai Tudose era președintele PSD Brăila din toamna anului trecut, dar săptămâna aceasta a renunțat la calitatea de membru al PSD și a trecut la Pro România. 

Simionescu a declarat astăzi că în perioada următoare vor avea loc discuții cu colegii din partid, dar și cu cei din conducerea centrală pentru a organiza o conferință județeană de alegeri.

”Nu este musai să facem aceste alegeri, dar eu sunt împotriva interimatului și mai ales când interimatul durează. Este o situație mai atipică, să spunem așa. Este un an din punct de vedere local mai puțin implicabil, având alegeri europarlamentare și prezidențiale. Urmează un an cu alegeri locale și alegeri parlamentare în care toți cei care vor să candideze, să fie primari, consilieri locali, etc., își vor putea verifica aptitudinile, acțiunile și activitățile pe cele două alegeri, la europarlamentare și prezidențiale.” a spus Aurel Simionescu.

Aurel Simionescu a fost președintele CJ Brăila în perioada 1996-2004, apoi, din 20114 a fost senator PSD până în 2008 când a fost ales primar al municipiului Brăila până în 2016. În 2016 nu a mai candidat și l-a lăsat pe Marian Dragomir să candideze pentru această funcție.

Simionescu a spus că la această oră nu poate să spună dacă Brăila va avea candidat pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare.

Referitor la plecarea din PSD a lui Mihai Tudose, care deținea funcția de președinte al organizației PSD Brăila, Simionescu a spus că știa de o săptămână că acesta va face acest gest.

Am avut o discuție înainte cu vreo săptămână, la un nivel cu primari, cu celelalte structuri de conducere. Am încercat să-l convingem, dar acesta a fost și este în continuare foarte supărat, nu pe organizația de la Brăila, și nici pe PSD, zic eu. El e supărat pe formula de la nivel de conducere și atmosfera care este acolo. E supărat că nu este ascultat, și nu numai el, nu sunt ascultați, nu le sunt ascultate propunerile și ideile pe care le-au avut. Sunt niște lucruri care s-au întâmplat în timp”. a comentat Simionescu decizia pe care a luat-o fostul premier.
Articolul precedentÎncă o aplicație utilă! Taxa de liberă trece, pentru traficul greu, se poate face și online!
Articolul următorÎncă 15 autobuze noi cumpărate pentru Braicar