Bănuind că soția îl înșeală, un brăilean a montat în baia soacrei o cameră de supraveghere

Bănuind că soția îl înșeală, un brăilean a montat în baia soacrei o cameră de supraveghere
Bănuind că soția îl înșeală, un brăilean a montat în baia soacrei o cameră de supraveghere

Un tânăr brăilean orbit de gelozie, care bănuia că soția în înșeală a luat o decizie care l-ar putea trimită după gratii pentru o perioadă de la unu la cinci ani. Acesta bănuia că soția sa merge la mama ei unde îl înșeală cu altcineva și a hotărât să instaleze în baia din apartamentul soacrei o cameră de supraveghere video. 

Faptă brăileanului a fost sesizată la Poliţia Municipiului Brăila, de o femeie în vârstă de 52 de ani, care a găsit un dispozitiv electronic de supraveghere video confecţionat artizanal, montat în apartamentul său, în baie.

Cercetările efectuate au scos la iveală faptul că dispozitivul fusese montat de ginerele femeii, care bănuia că soţia sa are o relaţie extraconjugală şi că foloseşte în acest scop respectiva locuinţă. Ceea ce nu a avut în vedere bărbatul, a fost faptul că în acest mod încalcă dreptul la viață privată al tuturor locatarilor casei, drept ocrotit și prin legea penală.

”Astfel, săvârşirea, fără drept, a unor fapte precum fotografierea, captarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice ori înregistrarea audio – video a unei persoane aflate într-o locuinţă sau a unei convorbiri private, constituie infracţiunea de violare a vieţii private, prevăzută de art. 226 Cod penal, iar autorul riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
Pedeapsa este mai aspră în cazul celor care, în scopul comiterii faptelor sus-menţionate, plasează fără drept în locuinţa unei persoane mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, respectiv închisoarea de la unu la 5 ani.
În plus, dacă pentru săvârşirea unor astfel de fapte, autorul intră fără drept într-o locuinţă, fără consimţământul persoanei care o foloseşte, acesta va răspunde şi pentru infracţiunea de violare de domiciliu (art. 224 Cod penal), pedeapsa pe care o riscă fiind închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.
O altă infracţiune pentru care pot fi traşi la răspundere aceia care doresc să îşi controleze permanent persoanele cu care convieţuiesc este aceea de violare a secretului corespondenţei. Astfel, pentru interceptarea fără drept a convorbirilor telefonice ale unei persoane sau a oricăror altor comunicări efectuate de aceasta prin telefon sau alt mijloc electronic de comunicaţii, „curioşii” riscă conform art. 302 alin. 2 Cod penal, pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
De menţionat este faptul că, în cazul tuturor infracţiunilor sus-prezentate, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate” a precizat inspector de poliție Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

1 COMENTARIU

  1. […] Un tânăr brăilean orbit de gelozie, care bănuia că soția în înșală a luat o decizie care l-ar putea trimită după gratii pentru o perioadă de la unu la cinci ani. Acesta bănuia că soția sa merge la mama ei unde îl înșeală cu altcineva și a hotărât să instaleze în baia din apartamentul soacrei o cameră de supraveghere video, potrivit realitateadebraila.net. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.