La sfârșitul săptămânii trecute, HC Dunărea Brăila a participat la al treilea turneu amical din perioada pregătirlor pentru noul sezon al Ligii Naționale de handbal feminin. La turneul organizat de SCM Rm. Vâlcea, dotat cu ”Cupa Vâlcii”, echipa pregătită de Dumitru Berbece a câștigat două meciuri și a pierdut unul, cu echipa gazdă, aceasta fiind singura înfrângere din această vară a echipei brăilene.

Echipa brăileană a pierdut cu 17-25 (10-11) primul meci de la acest turneu, în fața echipei gazdă. În al doilea meci de la Cupa Vâlcii, HC Dunărea a s-a impus cu 32-28 (17-13) în fața echipei Bekescsaba, din Ungaria. Sâmbătă dimineață, în meciul pentru locul 2 la această competiție, HC Dunărea Brăila a întâlnit pe HC Zalău, cu care terminase la egalitate, scor 24-24 la turneul de la Cheile Grădiștei. De data aceasta echipa lui Berbece a controlat meciul de la cap la coadă și a câștigat la șapte goluri diferență, scor 26-19 (11-7).

Golghetera echipei brăilene la acest turneu a fost Alina Ramona Vătu, care a marcat 23 de goluri în cele trei partide.

La acest turneu Dumitru Berbece nu le-a putut utiliza pe Cristina Gheorghe, Diana Munteanu și Ana maria Berescu, toate accidentate. În meciul cu Vâlcea nu a jucat nici Elena Dache și ea cu probleme la picior.

La turneul disputat în urmă cu o săptămână la Galați, Dunărea Brăila a câștigat toate cele trei meciuri, cu Danubius Galați, SCM Gloria Buzău și HCM Slobozia, iar la finalul cantonamentului de la Cheile Grădiștei a încheiat toate cele trei meciuri jucate la egalitate, cu același scor, 24-24, adversare fiindu-le HC Zalău, SCM Gloria Buzău și SCM Craiova.

Antrenorul echipei brăilene speră ca până la startul sezonului să mai joace unul sau două meciuri de pregătire, iar jucătoarele accidentate să se refacă până la meciull din etapa I, în deplasare la vicecampioana SCM Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.