Simpla achizitie a unor autobuze nu rezolva problema transportului local din Braila

Consilierul municipal PNL Adrian Tabarac, a declarat într-o conferință de presă că inițiativa primarului Marian Dragomir privind achiziționarea de către municipalitate a unor autobuze electrice și a unor tramvaie noi, este de fapt un proiect făcut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice.

Tabarac spune că Primăria Brăila nu are nici un merit sau o strategie în privința dotării Braicar cu autobuze electrice și nici o viziune privind transportul public de persoane. Liberalul a spus că inclusiv forma hotărârii de Consiliu Local este venită de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice, iar ce a făcut administrația locală a fost doar semnarea și aprobarea proiectului.

Consilierul liberal a spus că prin simpla achiziție a 10 tramvaie, 11 autobuze electrice de capacitate medie, 11 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcare rapidă, nu se rezolvă problema transportului în comun la Brăila.

El a reamintit că Braicar SA are o autobază în care sunt doar doi mecanici, iar autobaza ar trebui modernizată. În opinia sa prin introducerea transportului electric pe lângă reducerea de noxe ar trebui să scadă și costurile de transport și astfel ar putea să scadă și prețul biletelor și abonamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.