Brăilenii pot semna pentru a susține unirea României cu Basarabia

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” a fost demarată astăzi la Brăila și se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diasporă. În această campanie sunt angrenate mai multe asociații și voluntari care susțin Unirea României cu Basarabia și care au constituit Alianța pentru Centenar.

Scopul campaniei este de a aduna un milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională.

Inițiatorii vor merge într-un turneu național prin toate județele României în luna noiembrie, care se va încheia pe 1 decembrie la Alba Iulia unde sunt așteptați mii de unioniști, atât din țară cât și din Republica Moldova.

Până la sfârșitul acestui an voluntari brăileni se vor afla în Piața Independenței, în zona piețelor și a centrelor comerciale, dar și la Biblioteca Județeană Panait Istrati pentru a strânge semnături.

De asemenea, cei care doresc să sprijine această inițiativă și să adune la rândul lor mai multe tabele pentru semnături, pot obține informații de la Ionuț Iancu, președintele filialei Brăila a Asociației Acțiunea 2012,  la telefon 0745.630383.

“Unirea este o chestiune pe care trebuie să o punem în discuție. Credem că este necesar ca măcar acum, cu o lună înainte de 1 Decembrie, acest lucru să preocupe societatea românească, și nu mize mult mai mici și din punctul nostru de vedere, raportate la scara istoriei, mai neimportante”, a precizat George Simion, liderul Alianței pentru Centenar..

Potrivit lui George Simion, este necesar ca toate semnăturile să fie adunate în format pe hârtie, dat fiind că semnăturile electronice nu sunt recunoscute oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.