Medicul Antoneta Ioniță, în parteneriat cu Asociația ”Sănătate pentru Comunitate”, îi invită pe brăilenii interesați să participe sâmbătă, 21 septembrie 2019, la Veneția Medical – Spital de recuperare și boli cronice din strada Baldovinești nr. 16, la campania ”Responsabilitate pentru sănătate”.

În cadrul acestei campanii, 50 de persoane vor beneficia de consultații gratuite, acordate de medicul specialist stomatolog Mihai Moroianu, începând cu ora 10.00, în cadrul unui program de depistare precoce a cancerului de cap și gât.

”Responsabilitate pentru sănătate” este o campanie inițiată de deputatul Antoneta Ioniță în 2018, iar acum, acest nou program de screening este parte a campaniei europene “Make Sense”.

Este un demers de informare și de conștientizare cu privire la simptomele, factorii de risc și importanța diagnosticării precoce a cancerelor localizate în zona capului și gâtului, în cadrul căreia se vor acorda 50 de consultații gratuite. Brăilenii trebuie să conștientizeze că o diagnosticare la timp a acestor tipuri de  cancere ridică rata supraviețuirii până la 80-90%. Principalul nostru obiectiv, pe lângă oferirea de consultații stomatologice gratuite, este să educăm populația cu privire la factorii de risc ai acestor boli și la importanța diagnosticării în stadii incipiente”, a declarat medicul Antoneta Ioniță.

În România, anual, peste 6.000 de pacienți primesc acest diagnostic, iar doi din trei află când boala este deja în stadiu avansat. Un simplu control stomatologic sau ORL poate ajuta la depistarea în faze incipiente și la salvarea pacienților.

Pentru programări, cei interesați pot suna la telefon: 0742.180.410.

Articolul precedentAccident mortal în fața Penitenciarului pentru Minori Tichilești
Articolul următor„CLEAN STATIONS” – Acțiune în stațiile CFR