Campanie colectare DEEE-uri

Primăria Municipiului Brăila organizează în perioada 21-29 noiembrie 2018 o noua acțiune de colectare a deșeurilor electrice si electronice ( DEEE ) de la cetățeni. 

Organizatorii campaniei „Casele noastre sunt depozite de vechituri?” oferă servicii gratuite de colectare și preluare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Româna pentru Reciclare – RoRec. 

În perioada 21-29 noiembrie 2018, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă intre orele 10.00-16.00 prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800, număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 10.00 si 16.00 vor fi deschise 5 puncte de colectare provizorii la care cetățenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. 

Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș: str. Cezar Petrescu c/c str. Octav Doicescu; Calea Galați, parcare bloc Turn; Piața Independenței, platou Primărie; Cămin Cultural Chercea; Șoseaua Vizirului, Giratoriu – Aleea Mecanizatorilor.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere,  4 cafetiere, 4 mașini de călcat.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc joi 29 noiembrie, ora 11.00, în Piața Independenței, pe platoul Primăriei.

Pentru aparatele electrice și electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenții pot primi Tichete Cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru mașini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau mașini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice) .

Această campanie face parte dintr-o lungă colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu  Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice.

Prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.