Muzeul Brăilei „Carol I” – secția „Istorie”, în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, Uniunea Democrată Turcă din România, Filialele Brăila și Galați, Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Educație și Cultură Turcă „Dunărea de Jos” Galați organizează luni, 18 martie 2019, ora 13.30, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3), o activitate cu tema : ÇANAKKALE și Ziua Eroilor Turci.

Programul va începe cu o alocuțiune susținută de E.S. Sulhi Turan, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, după care va urma o scurtă prezentare a campaniei turcești pe frontul Galiției în 1916, prezentată de dr. Adrian Trifan, cercetător, Muzeul Brăilei „Carol I”.

Gülten Abdula-Nazare, președinte al Uniunii Democrate Turce din România, Filiala Galați, va prezenta –          ”Soldatul turc pe frontul Galiția și România”, urmat de Adi George Secară, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România, cu – ”Poeme și scrisori de pe front”.

Evenimentul va fi coordonat de dr. Niculina Dinu, muzeograf, Muzeul Brăilei „Carol I”.

 

Articolul precedentUSR Brăila: ”În orice stat civilizat, directorul care aproape a distrus o societate şi-ar fi dat demisia”
Articolul următorUn tânăr fără permis depistat la volanul unui autoturism fără ITP și RCA