Candidatul USR+ recunoaște că a votat cu Iohannis! Dan Barna a vorbit, la Brăila, de alegeri anticipate

Dan Barna susține varianta alegerilor anticipate, deși anticipatele nu pot fi organizate decât anul viitor în condițiile în care Parlamentul respinge două propuneri consecutive de premier și este dizolvat. Dizolvarea Parlamentului se poate face conform articolului 89 din Constituție

 

Președintele USR, Dan Barna, a declarat vineri la Brăilă că partidul său va susține în parlament orice variantă de guvern din care să nu facă parte PSD care are ca obiectiv alegerile anticipate.

Să guvernăm numai de dragul de a guverna nu este un lucru pe care USR+ îl va face vreodată. Ne asumăm guvernarea, fără niciun dubiu, în momentul în care avem suportul parlamentar pentru a face reformele de care are România nevoie(…)

Vom susține parlamentari – și vom discuta în zilele următoare ce variante se pot realiza – vom susține orice structură de Guvern non-psd, care are ca obiectiv alegerile anticipate”, a declarat Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidențiale.

 

 

Întrebat de alegerea pe care a făcut-o în 2014, la președinția României, Dan Barna a recunoscut că a votat cu Iohannis.

A fost destul de simplu, am votat cu opțiunea care era atunci dezirabilă, am votat cu președintele Iohannis(…)

Nu este vorba de dezamăgire, este vorba că 2 milioane de oameni, la europarlamentare, au optat pentru o Românie modernă, o Românie care vrea să rupă legătura cu vechea clasă politică(…)

Alianța USR+ este alternativa reală, compusă din oameni care nu au mai făcut politică(…) Felul în care au evoluat lucrurile m-au adus și pe mine și pe colegii mei, din USR și din Plus, în situația de a fi nevoiți să ne implicăm în politică, pentru a schimba lucrurile”, a declarat Dan Barna, președintele USR, la Brăila.

Dan Barna nu este dispus să intre la guvernare „la mișto”, alături de Tăriceanu şi Ponta. Singura soluție agreată de USR-PLUS o reprezintă alegerile anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.