Caporal Mușat – cartier rezidențial doar pe hârtie

 

Întrebat de situația în care se află locuitorii cartierului rezidențial de la Caporal Mușat, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a făcut precizarea că administrația locală nu va face recepția proiectului până când lucrurile nu se vor așeza.

Locuitorii cartierului ne-au adus la cunoștință faptul că dezvoltatorul a modificat proiectul fără să îi notifice pe proprietari. Spațiul care era destinat unui loc de joacă a fost scos din proiect, pe locul respectiv urmând să fie construite alte două locuințe, iar asfaltarea s-a făcut cu beton, care crapă văzând cu ochii, sub greutatea autoturismelor.

În plus, se pare că dezvoltatorul a adunat restanțe atât la apă cât și la curent, proprietarii fiind în imposibilitatea de a se branșa individual, până când dezvoltatorul nu își va achita toate datoriile.

”Dezvoltatorul și-a asumat obligația de a face iluminatul public și străzile respective, incluzând de la stratul de suport, până la asfalt. După ce vor fi finalizate, ele se vor preda Primăriei Municipiului Brăila, conform contractului.(…) În această situație, avem de-a face cu o dezvoltare imobiliară aflată într-o mare întârziere, din punct de vedere al cetățenilor, care au perfectă dreptate vis-à-vis de ceea ce solicită.(…) Primăria va prelua acele străzi când ele vor respecta caracteristicile din contractul de concesiune a terenului respectiv”, a atras atenția Marian Dragomir.

Anul trecut în vară, dezvoltatorul ieșea în presă spunând că pană la finele anului investiția va fi finalizată. ”Anul ăsta cartierul va fi gata”, a afirmat reprezentantul dezvoltatorului, în iulie 2017.

 

 

În contract este prevăzut un parc cu locuri de joacă pentru copii, cu o suprafață de 1500 mp, alei asfaltate, rețea de canalizare și iluminat public.

”Este adevărat, eu m-am întâlnit cu toți locatarii, a venit și un reprezentant al dezvoltatorului, le-am arătat tuturor care sunt prevederile contractuale(…) Am înțeles că în loc de asfalt s-a turnat beton pe anumite străzi. Probabil că peste betonul respectiv vor turna asfalt, nu știu să vă spun exact(…) Este adevărat, vis-a-vis de plata utilităților a fost la un moment dat, nu numai la apă ci și la energie electrică, aceeași situație”, a adăugat primarul municipiului Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.