Ședințele de consiliu local devin tot mai colorate în fiecare lună. Aleșii locali se întrec în dispute, care de cele mai multe ori nu au legătură cu proiectele de pe ordinea de zi, atacurile fiind chiar personale.

Întrebat despre faptul că primarul, deși are o calitate de invitat la ședințele CLM se poziționează de fiecare dată la prezidiu, alături de președintele ședinței, Căprariu a promis că va urmări cadrul legislativ pentru a vedea exact unde este locul edilului în cadrul CLM.

El trebuie să respecte regulamentul, dar știți foarte bine, există o subordonare politică și acolo. Normal, Primăria e Primarie și Consiliul Local – Consiliul Local și ar trebui respectat ca atare, inclusiv presșdintele de ședință, chiar dacă este de la tine de la partid, dar știm că de facto, consilierii răspund ordinului primarului. S-a întamplat și când președinte de ședință era un consilier de la alt partid decât PSD, dar asta este o chestie de educație, pe care o invocă de multe ori domnul primar, atunci când spune că intervin alții peste el”, a declarat Lucian Căprariu.

 

 

Consilierul a mărturisit că va urmări legea, iar în momentul în care va fi ales președinde de ședință va încerca să stăpânească aceste discuții în cadrul CLM.

În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), primarul:

  1. a) prezintă consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale;
  2. b) prezintă, la solicitarea consiliului local, alte rapoarte şi informări;
  3. c) elaborează proiectele de strategii privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale şi le supune aprobării consiliului local.
Articolul precedentCercetată penal pentru expunerea la vânzare a unor bunuri contrafăcute
Articolul următorCititoarele de carduri din autobuze sunt depășite! Căprariu consideră că investiția nu își are rostul