Care sunt SIMPTOMELE variantei de coronavirus OMICRON. Detaliul care ALERTEAZĂ lumea medicală

Președintele Asociației medicilor din Africa de Sud, dr. Angelique Coetzee, care a tras primul semnal de alarmă asupra variantei Omicron a coronavirusului, a spus că simptomele acesteia sunt ‘’neobișnuite, dar ușoare” la pacienții sănătoși. Dar, totodată, aceasta este îngrijorată că tulpina ar putea provoca complicații la vârstnici și nevaccinați.

Dr. Angelique Coetzee, un medic în exercițiu de 30 de ani, care conduce Asociația Medicală din Africa de Sud (SAMA), a spus că crede că a găsit o nouă tulpină a virusului după ce pacienții cu COVID-19 din cabinetul ei privat din Pretoria au prezentat simptome ciudate.

‘’Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte”, a spus Coetzee pentru The Telegraph.

Ea a sunat la comitetul consultativ pentru vaccinuri din Africa de Sud pe 18 noiembrie, după ce o familie de patru persoane a fost testată pozitiv la virus, cu simptome care au inclus oboseală extremă, printre altele.

Până acum, ea a avut peste 20 de pacienți care au fost testați pozitiv și au prezentat simptome ale noii variante, majoritatea bărbați tineri. 

Aproximativ jumătate dintre pacienți au fost nevaccinați, a mai spus doctora. Niciunul dintre cei infectați nu și-a pierdut simțul mirosului sau al gustului.

„Infectatii prezinta o boală ușoară, simptomele fiind dureri ale mușchilor și oboseală pentru o zi sau două in care nu se simt bine”, a spus Coetzee pentru un ziar. 

‘’Până acum, am detectat că cei infectați nu suferă de pierderea gustului sau a mirosului. S-ar putea să aibă o tuse ușoară. Nu există simptome proeminente. Dintre cei infectați, unii sunt în prezent tratați acasă.”

Doctora a vorbit si despre un’’caz foarte interesant”, care o are in prim plan pe o fetita de 6 ani.

Avea ‘’o temperatură și un puls foarte mare. Dupa ce am urmarit evolutia noii tulpini cu OMICRON, am vazut ca in doua zile fetita a fost mult mai bine”, a spus ea.

Coetzee a subliniat că toți pacienții ei au fost sănătoși și și-a exprimat îngrijorarea că pacienții vârstnici sau nevaccinați ar putea fi afectați mult mai greu de omicron, în special cei cu comorbidități precum diabetul sau bolile de inimă.

Organizația Mondială a Sănătății a numit oficial noua tulpina de covid ‘’Omicron”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.