Cătălin Boboc: ”Dacă aș vedea că ar scrie ”realizat de Marian Dragomir”, nu mi-ar fi frică nicio secundă că asta înseamnă mai puține voturi pentru PNL!”

 

Prim-vicepreședinte PNL Brăila, Cătălin Boboc a salutat decizia celor patru municipii din vestul țării, care au înțeles importanța creării unei alianțe având la bază un singur scop, acela de a atrage fonduri europene în baza unor proiecte de interes comun, care să dezvolte zona de vest.

Spațiul public a fost inundat în ultimele zile de o adevărată avalanșă de dispute pe marginea recomandării primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, ca municipiile Brăila și Galați să se asocieze, în vederea atragerii de fonduri și dezvoltării unor proiecte în favoarea locuitorilor celor două comunități. Poziția lui Ilie Bolojan a venit pe fondul semnării ”Alianței Vestului” de către primarii din Oradea, Arad, Cluj-Napoca și Timișoara. Primarii a patru dintre cele mai dezvoltate și prospere orașe ale României, unde funcționează parcuri industriale, unde infrastructura rutieră este aproape la nivelul celei din Europa dezvoltată, spre care migrează tinerii din toată țara, dar nu numai ei, au decis că doar sub forma unei asocieri care totalizează peste 1,5 milioane de locuitori pot convinge Uniunea Europeană că au nevoie de mai multe fonduri. Vor mai mult! Consideră că zona lor are potențial mai mare și vor să îl exploateze!”, a declarat liberalul.

Cătălin Boboc a atras atenția asupra faptului ca orgoliile dintre Brăila și Galați nu fac decât să-i îndepărteze pe locuitorii care își doresc un trai mai bun, într-un oraș care să le ofere mai multe posibilitați.

Din păcate și în ciuda faptului că ambii sunt social-democrați, cei doi primari, Marian Dragomir și Ionuț Pucheanu, par să nu găsească numitorul comun care să lege cele două municipii în vederea dezvoltării.

La noi, recomandarea lui Ilie Bolojan a stârnit animozități. Comentarii și cârcoteli. A scos din nou la iveală orgolii mărunte și fără rost. Nu sunt subiectiv pentru că toți cei patru primari semnatari ai ”Alianței Vestului” sunt liberali de-ai mei, dar poate din exemplul de bună practică de la Oradea, Arad, Cluj-Napoca și Timișoara ar trebui să învățăm și noi ceva. Brăila și Galați sunt două comunități cu un posibilități imense de dezvoltare. Pe lângă mia de hectare care zace de aproape 30 de ani nefolosită, există Dunărea, universități și încă mai există oameni competenți. Gata, însă, oricând să ia drumul Clujului, al Timișoarei sau al unei țări civilizate, în speranța unui trai mai bun”, a atras atenția Cătălin Boboc.

Dacă în alte vremuri situația nu era atât de clară, acum, șefii celor două administrații vecine nu mai au nicio scuză. În condițiile în care atât Brăila cât și Galați sunt conduse de social-democrați, având majoritate parlamentară și un Guvern, care în ciuda faptului că nu a dat dovadă de stabilitate, nu și-a schimbat culoarea, Boboc consideră că doar orgoliile celor doi primari țin pe loc dezvoltarea zonei.

În timp ce noi ne batem în paternități ale unor proiecte care nu se mai nasc niciodată și ne consumăm inutil în tot felul de comentarii, alții merg înainte. La Galați și la Brăila, primarii sunt PSD. Președinții de consilii județene sunt PSD. Guvernul României este PSD. Cu toate pârghiile în mână, administratorii celor două orașe sunt incapabili să constituie o zonă metropolitană, să scrie un proiect comun, să atragă fonduri pentru cei peste 450.000 de locuitori. Domnilor, chiar este așa de greu să vă asociați? Chiar contează atât de mult unde este sediul sau cum se va numi asocierea care ar putea însemna investiții, locuri de muncă și, în final, bunăstare? Chiar nu puteți depăși orgoliile prostești care ne țin în loc?”, a întrebat liberalul.

 

Boboc:”Să nu mai existe, pentru acest proiect, politicieni de ”stânga” și de ”dreapta”, ci viziune comună și solidaritate, astfel încât să susținem dezvoltarea și viitorul, indiferent cine s-ar afla la guvernare”

 

Boboc a declarat că ar fi interesat să se implice în dezvoltarea unei asocieri între cele două municipii, și mai mult, liberalul consideră că într-o stare de normalitate politicienii ar trebui să se lupte pentru oamenii pe care îi reprezintă, pentru cei care i-au ales și nicidecum între ei.

Fac parte din categoria politicienilor care nu se înghesuie să fie ”prins în poză” la inaugurări și la tăieri de panglici. Mă bucur, însă, de fiecare lucru care se realizează în Brăila. Dacă aș vedea că pe coperta statutului asociației Brăila-Galați, indiferent cum s-ar numi ea, ar scrie ”realizat de Marian Dragomir”, nu mi-ar fi frică nicio secundă că asta înseamnă mai puține voturi pentru PNL. Dimpotrivă. Aș pune mâna pe telefon și l-aș suna pe Marian, să-l felicit și să-l întreb dacă pot fi util și eu cu ceva. Măcar cu un sfat sau cu o idee. Așa cred eu că arată o lume normală. Așa cred eu că trebuie să procedeze niște politicieni care pun, înaintea orgoliilor, oameni și comunitățile care i-au ales să îi reprezinte vremelnic”, a mărturisit fostul senator, Cătălin Boboc.

În final, liberalul a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că atât din Brăila, cât și din Galați, oamenii aleg să plece. Este realitatea unei zone slab dezvoltate și lipsită de oportunități pentru cei care își doresc o carieră, sau un trai mai bun.

Boboc a declarat că este dispus să renunțe la orice luptă politică pentru un ideal comun, acela al unei zone metropolitane Brăila-Galați, care să aducă beneficii locuitorilor din ambele municipii.

”Personal, nu cred că este important cui a aparținut o inițiativă, ci important este să se realizeze ceva. Cred că nu este nicio rușine să înveți din experiențele altora, să iei tot ce este bun și care poate fi aplicat. Cred că, momentan, continuăm să irosim timpul, să ne pierdem oamenii și să-i lăsăm fără speranța că zona poate fi dezvoltată. Și mai cred în viitorul zonei metropolitane Brăila-Galați, în potențialul ei, în puterea ei de a aduce dinamism și bunăstare. Cu o singură condiție: să nu mai existe, pentru acest proiect comun, politicieni de ”stânga” și de ”dreapta”, ci viziune comună și solidaritate, astfel încât să susținem dezvoltarea și viitorul, indiferent cine s-ar afla la guvernare!”, a declarat prim-vicepreședinte PNL Brăila, Cătălin Boboc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.