Centrele groazei, în România. Persoane cu dizabilități umilite: legate și izolate, în celule

În România secolului XXI, persoanele cu dizabilități sunt în continuare ignorate de societate. În loc să primească tratamente de recuperare, bolnavii sunt ținuți în izolare ori legați de paturi. O spune chiar șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități în România. Madalina Turza e ea însăși mamă a unei fetițe cu dizabilități.

Cei 190 de pacienți internați la Centrul Recuperare din Răcăciuni, Jud. Bacău, își duc traiul în condiții greu de imaginat. Sunt închiși în celule ca la Auschwitz și nu primesc niciun tratament care să le îmbunătățească viața.

Situația din Bacău nu este singulară. Și în alte centre bolnavii sunt băgați la izolator sau chiar legați de paturi. Care ar fi soluțiile pentru ca acești oameni să aibă parte de o viață demnă în ciuda dizabilităților? 

VEZI AICI ÎNTREGUL REPORTAJ

Reportajele Realitaţii vă prezintă, în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00, lumea de lângă voi, cu problemele de zi cu zi, dar şi tarele unei societăţi aflate în colaps. Cum reportajul este regina jurnalismului, echipa de profesionişti vă oferă în fiecare sâmbătă, o radiografie obiectivă a săptămânii în curs.

Prin problemele ridicate, “Reportajele Realităţii” au un singur scop: să îndrepte, să îmbunătăţească, să însănăţoşească practicile administraţiei în comunitate, pentru voi. Desigur, nici chestiunile care intră sub incidenţa legii nu sunt lăsate la o parte: corupţia, delapitările, frauda sunt, de asemenea, în atenţia noastră.

De aceea, echipa “Reportajelor Realităţii” vă invită ca, atunci când observaţi o neregulă să ne sesizaţi. Noi vom merge pe urme, pentru că aceasta este misiunea noastră: să facem curaţenie într-o societate în suferinţă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.