Cercetați penal pentru infracțini de braconaj cinegetic

În data de 17 noiembrie a.c., la ora 15:40, polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au depistat în flagrant pe doi bărbați în timp ce săvârșeau infracțiuni privind braconajul cinegetic.

În fapt, pe fondul cinegetic aflat pe raza localității Titcov, polițiștii i-au depistat pe doi bărbați, ambii din județul Tulcea, în vârstă de 29 și 44 de ani, care se aflau pe fondul cinegetic fără a deține autorizație de vânătoare emisă de administratorul Fondului Cinegetic și fără a avea asigurarea obligatorie în legătură cu calitatea de vânător. Astfel, polițiștii au ridicat în vederea confiscării două arme de vânătoare și 49 de cartușe de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 42 alin. 1, lit. j, respectiv „urmărirea vânatului rănit pe alt fond cinegetic aparținând altui gestionar, fără acordul acestuia, ori trecerea pe un asemenea fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație” și art. 44, lit. h, respectiv, vânătoarea practicată fără poliță de asigurare pentru accidente și răspundere civilă în legătură cu calitatea de vânător prevăzute de Legea nr. 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.