Chiriac: Am preluat spitalul de la minus infinit și l-am adus la nota 6
Chiriac: Am preluat spitalul de la minus infinit și l-am adus la nota 6

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac consideră că nota 6 pe care ministrul Sănătății Sorina Pintea a dat-o Spitalului Județean de Urgență Brăila din punct de vedere al infrastructurii, trebuie privită într-un anumit context.

Chiriac a spus că în 2016, când a preluat președenția Consiliului Județean Brăila, Spitalul Județean de Urgență Brăila era într-o stare foarte proastă, iar acum a primit notă de trecere, ceea ce înseamnă o creștere.

Doamna Pintea am văzut că a dat o nota de trecere, șase, dar eu vă spun că în 2016 am luat Spitalul de la minus infinit și l-am adus la nota 6. Eu cred că este o creștere. Până în luna august sperăm ca nota să fie mai mare, atât timp cât în ședința Consiliului Județean din 29 martie vom aproba și expertiza tehnica la secțiile Cardiologie și Pediatrie, iar apoi, după aprobarea bugetului, vom intra cu ea în proiectare și execuție și în paralel, cu dotarea celor doua secții, astfel încât să putem da în folosință cât mai repede aceste secții. Pe lege, nu cum declară unii oameni care sunt în lumea copiilor, nu știu, în lumea maimuțelor… Deci noi respectăm legea, încercând să întocmim proiecte și termene legale și să facem tot ce se poate pentru ca aceste secții să fie cât mai repede gata”, a spus Iulian Chiriac.

Președintele CJ Brăila a mai spus că Spitalul Județean nu mai poate să stea în această situație care trenează de ani buni.

Articolul precedentPetre Daea: Brăila va fi primul județ cu întraga suprafață de irigații reabilitată
Articolul următorChiriac: S-a făcut dintr-o lege proastă, una și mai proastă