Cinci canale de irigații din Terasa Viziru vor fi reabilitate

Cinci canale de irigații din Terasa Viziru vor fi reabilitate
Cinci canale de irigații din Terasa Viziru vor fi reabilitate

Reabilitarea infrastructurii principale a sistemului de irigații din Amenajarea Terasa Viziru, județul Brăila, a început în luna septembrie a acestui an.

Proiectul, prevăzut prin Planul Național de Irigații, se realizează de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenția Naţională de Îmbunătățiri Funciare. Sursa de finanţare este asigurată de către Guvernul României. Valoarea totală a investiției este de 9.236.412 lei.

Prin acest proiect se vor reabilita un număr de cinci canale de irigații dintre care un canal principal si patru canale de distribuție. Aceste canale de irigații asigura apa pentru un număr de 21 Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații. Suprafața irigată în acest an în Amenajarea de irigații Terasa Viziru a fost de 46.000 ha.

Până la jumătatea lunii noiembrie au fost finalizate lucrările de terasamente, prin eliberarea de vegetație ierboasă şi arbuști a cunetei, curățarea canalului de depuneri, demontarea dalelor şi concasarea lor, recalibrarea secțiunii de scurgere şi finisarea suprafețelor, aferente canalelor CD 6A în lungime de 655 metri şi CD 3A în lungime de 1.195 metri. Canalul CD 6A a fost impermeabilizat cu folie PVC şi dalat cu beton armat turnat în câmp continuu, conform Proiectului Tehnic de Execuție.

Durată de execuție a proiectului este de 12 luni, însă luând în considerare stadiul avansat al lucrărilor, se estimează ca alte 3 canale de irigații să fie finalizate până la începerea campaniei de irigații din anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.