Ieri dimineață, polițiștii brăileni au efectuat 18 percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe. Cinci persoane au fost reținute și alte 14 au fost aduse pentru audieri.

La data de 02 aprilie 2019, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au efectuat, pe raza municipiului, 18 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuințe.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracție în cinci locuințe de pe raza muncipiului Brăila, de unde ar fi sustras diverse bunuri, precum bijuterii din aur, parfumuri, băuturi alcoolice, diferite sume de bani, lei și valută. Prejudiciul cauzat este estimat la 475.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice și sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase.

De asemenea, la unul dintre imobile au fost găsite și ridicate două pistoale. În cauză urmează a se efectua verificări privind legalitatea deținerii acestora.

Față de cele 19 persoane au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Pe numele a șase bărbați au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cinci dintre dintre ei, cu vârste cuprinse între 29 și 50 de ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Bărbații au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, urmând ca în cursul acestei zile, 03 martie 2019, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și echipaje de jandarmi.

Articolul precedentCupa primăverii la fotbal în sală a debutat cu meciuri spectaculoase și goluri multe
Articolul următorAutoutilitară, pusă sub sechestru, depistată pe drum în Salcia Tudor