Concert de jazz hispanic

Concert de jazz hispanic
Concert de jazz hispanic

Vineri, 22 martie, de la ora 19:00, la Palatul Lyra va avea loc un concert extraordinar de jazz organizat în cadrul Cinefeel Jazz Series, în parteneriat cu instituția gazdă. Mezquida-Aurignac-Prats (MAP) aduce la Brăila un concert îndrăzneț și intens, în care combină jazz-ul liber cu muzica contemporana și improvizația. Cei trei artiști vor interpreta muzica primelor doua albume, care le-au adus premiul Best Jazz Band în anul 2015 și premiul Best Jazz Album în anul 2016. 

Seria de concerte jazz la Brăila continuă astfel cu un Concert senzațional de Jazz Hispanic, o descărcare energetică de jazz pur spaniol.

M.A.P. este acronimul pentru Mezquida-Aurignac-Prats, un trio senzațional de jazz hispanic.

Mezquida-Aurignac-Prats îi are în componență pe Marco Mezquida – pian, Ernesto Aurignac – saxofon alto și Ramon Prats – tobe.

Expresivitatea pianistului din insula Menorca, Marco Mezquida, imaginația și originalitatea saxofonistului din Malaga, Ernesto Aurignac, și versatilitatea bateristului din Girona, Ramón Prats, au dat naștere unuia dintre cele mai puternice triouri ale scenei avangardiste spaniole.

Cu elemente de free jazz, de muzică populară contemporană și de improvizație, trioul M.A.P. vă va hipnotiza cu ritmuri clocotitoare, alternate cu momente de lirism sentimental, puțin groove și influențe orientale.

Marco Mezquida este asemănat cu Bill Evans și Keith Jarrett, Marco Mezquida este una dintre cele mai mari senzații ale pianului de jazz din ultimii ani. Ales de cinci ori „Muzicianul Anului” de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia, Marco Mezquida este un artist eclectic și versatil. Pianist, compozitor, lider de formații și acompaniator, Mezquida susține concerte solo sau alături de orchestre, se implică în proiecte de dans, cântă ca membru în formații de jazz.

Ernesto Aurignac studiază saxofonul clasic la Conservatorio Superior din Malaga, jazzul, armonia modernă și improvizația la Barcelona. Un muzician entuziast și pasionat, Ernesto Aurignac inițiază proiectul “Charlie Parker with Strings”, fondează Cvintetul Anunnakis care este nominalizat la titlul de „Cea mai bună producție de jazz și muzică contemporană” din Spania și susține constant masterclass-uri în lumea întreagă.

Ramón Prats a fost declarat de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia „Muzicianul anului” în 2014 și câștigătorul titlurilor „Albumul anului” cu Cvartetul Pandora și „Grupul anului” cu Ramón Prats Quartet, bateristul spaniol a colaborat cu artiști internaționali precum Lee Konitz, Mars Gustafsson, Andy Moor, David Murray sau Deborah Carter. Este o prezență constantă pe scena festivalurilor internaționale de jazz din Belgia, Ecuador, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Islanda și Franța. În prezent este profesor la Conservatori Superior de Música del Liceu.

Prețul biletelor este de 35 lei/persoană. Rezervări bilete se pot face la telefon 0720 562 933, între orele 9.30-18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.