Concurență doar la câteva unități școlare la concursurile de directori și directori adjuncți

Cu câteva zile înainte de ultima etapă a concursului organizat în această perioadă, candidații pentru posturile de director de școală și-au depus opțiunile cu privire la unitățile pe care vor să le administreze. Unii candidați s-au înscris pentru un singur post, alții, în schimb, au optat pentru funcțiile din mai multe unități, urmând să se decidă ulterior, în funcție de rezultatele concursului. 

Cei 97 de candidați care au promovat prima probă a concursului pentru funcțiile de director sau director adjunct și-au depus opțiunile, însumând 115 candidaturi preferențiale. Pentru Colegiul Național sunt două candidaturi pentru cele două posturi de director, respectiv director adjunct. Ambii candidați acre au optat entru acest colegiu și-au depus candidaturile atât pentru funcția de director, cât și pentru cea de adjunct. La Colegiul Ion Ghica sunt doi candidați pentru postul de director, iar unul dintre ei candidează și pentru postul de adjunct. La Colegiul Ana Aslan sunt doi candidați pentru cele două posturi de adjunct și unul pentru director plin. La Colegiul Național Gh. M. Murgoci e câte un candidat pentru fiecare post de director.

La Colegiul Pedagogic sunt doi candidați pentru postul de director, iar unul dintre ei candidează și pentru cel de adjunct. La Liceul cu Program Sportiv sunt doi candidați pentru postul de director, dintre care unul candidează și pentru cel de director adjunct. La Liceul Nicolae Iorga sunt doi candidați pentru postul de director și niciulul pentru cel de adjunct, iar la Liceul de Artă H. Darclee s-a înscris doar un candidat pentru postul de director. La Liceul Nicolae Titulescu din Însurăței, un candidat a optat atât pentru postul de director, cât și pentru cel de adjunct, post pentru care are și un contracandidat. La Liceul de la Însurăței sunt câte doi candidați pentru fiecare din cele două funcții, dar unul dintre candidați a optat pentru ambele posturi.

La Școala Mihai Eminescu este un singur candidat pentru postul de director și doi candidați pentru cel de adjunct. La Școala Mihu Dragomir un candidat și-a depus candidatura pentru ambele funcții, fiind singurul candidat pentru ambele. Un candidat a optat pentru două posturi de director adjunct, unul la Școala I. L. Caragiale și unul la Școala Mihai Viteazu. La școlile din județ concurență este doar la Școala din Stăncuța, unde sunt doi candidați pentru postul de director, dar niciunul pentru cel de adjunct. La Școala din Unirea un candidat și-a depus dosarul pentru ammbele posturi, deși nu are contracandidat pentru niciunul.

În cazul unităților școlare unde nu este niciun candidat sau unde niciun candidat nu va promova ultima probă a concursului, Inspectoratul Școlar Județean Brăila va numi un director cu delegație, până la organizarea unui nou concurs.

Ultima probă a concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți va începe pe data de 15 noiembrie și se va termina pe 8 decembrie. Această probă constă în susținerea unui interviu, în vederea ocupării unuia din cele 197 de posturi de conducere vacante.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.