Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi readucerea în atenţia publicului, a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională. Concursul este cuprins în Proiectul Managerial şi în Agenda Culturală a Judeţului Brăila pe anul 2019.

La ediţia anterioară a Concursului au fost prezenţi pe scenă 62 de concurenţi provenind din: Bacău, Bîrlad, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Câmpulung-Muscel, Galaţi, Iaşi, Mioveni, Năvodari, Ovidiu, Piteşti, Slatina, Slobozia, Târgovişte, Tulcea, Vaslui şi Vrancea. Marele Premiu oferit de Grupul de firme APAN, însoţit de Trofeul Concursului, au fost câştigate de Penghiş Diana-Cosmina, în vârstă de 13 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi.

La această ediţie aniversară a Concursului şi pentru a întări relaţiile de colaborare inter-ţări pot participa, în condiţiile prezentului Regulament, şi concurenţi din Republica Moldova.

Juriul este compus, şi în acest an, din profesori de specialitate şi din personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, iar preşedinte va fi Adrian Ordean.

Laureaţii concursului vor primi diplome şi premii în bani în valoare netă totală de până la 6.500 lei, Marele Premiu fiind în valoare netă de până la 600 lei şi însoţit de Trofeu. La solicitarea unor sponsori de a oferi premii, organizatorii îşi rezervă dreptul de a efectua modificări privind numărul acestora, în funcţie de valoarea notei obţinute în concurs. Organizatorii oferă tuturor concurenţilor diplome de participare.

Articolul precedentLucian Căprariu a lăudat activitatea arhitectului șef al Brăilei, Corina Elena Anghelescu
Articolul următorA furat bunuri de 1800 de lei dintr-un imobil nelocuit! Hoțul a fost prins!