Consilierii județeni au aprobat alte 6 asocieri cu primăriile din județ pentru obiective de investiții

Consilierii județeni au aprobat alte 6 asocieri cu primăriile din județ pentru obiective de investiții
Consilierii județeni au aprobat alte 6 asocieri cu primăriile din județ pentru obiective de investiții

Astăzi a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Brăila, în care s-au aprobat 6 asocieri cu primării din județ pentru obiective de investiții. În aceeași ședință s-a aprobat și o modificare a Programului pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2019.

La ședința desfășurată joi, 1 august 2019, de la ora 10.00, au fost prezenți 24 de consilieri județeni din cei 33 aflați în funcție.

Astfel, a fost aprobată cofinanțarea și realizarea obiectivului de investitii “LUCRĂRI DE INTREȚINERE STRĂZI COMUNALE ÎN SATUL LACU SĂRAT, COMUNA CHISCANI”, “Asfaltare drum comunal DC 60 de la km 0+000 la km 5+100, comuna Marășu”, ”Amenajare trotuar pietonal comuna Cazasu”, ”Sistematizare centru civic în satul Gulianca, comuna Salcia Tudor, pe o lungime de lungime 1,1 km”, ”Îmbunătățirea condițiilor de trafic prin pietruire în satul Zăvoaia” și ”Reabilitare și modernizare Cămin Cultural sat Lanurile, comuna Viziru”. Toate proiectele au fost votate în unanimitate de consilierii prezenți. 

În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean, prin modificarea adoptată în unanimitate astăzi se va deschide o nouă sesiune pentru sumele neatribuite în prima sesiune. Astfel, pentru a doua sesiune de proiecte au fost alocați 474 mii lei, repartizați astfel: 100 mii lei pentru proiecte sociale și 374 mii lei pentru cultură. Valoarea maximă a unui proiect pe cultură este de 50 mii lei, iar pentru proiect social valoarea maximă a proiectului este de 25 mii lei. Durata de desfășurare a proiectelor din a doua sesiune trebuie să fie până cel târziu pe 10 decembrie 2019. 

De la această ședință au lipsit: Ionel Adetu (PMP), George Turiac (ALDE), Florin Cîrligea, Ionel Enuță, Mario Da Ross, Alfredo Pascale, Alexandru Dănăilă, Laurențiu Chiru (PNL) și Mihai Chirsanov (PSD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.