Consilierul PNL, Adrian Tabarac solicită demisia directorului de la SC APT SA Brăila

Președintele organizației municipale a PNL Brăila, consilierul local Adrian Tabarac, solicită demisia directorului SC Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA Brăila. Acesta o acuză pe Meluța Drăguț de abuzuri la adresa salariaților, dar și de rezultatele financiare dezastruoase înregistrate. 

Liberalul afirmă că are informații că în ultimul an salariații au fost amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă nu fac pe placul conducerii.

În urma unei ședințe a Consiliului de Administrație al APT de la sfârșitul lunii noiembrie 2018, s-a luat decizia desființării unui număr de posturi, pe fondul pierderilor înregistrate. Salariații de la ”piață”, indiferent de calificarea lor, au primit pe 30 ianuarie 2019 notificare că, până la 1 februarie trebuie să opteze pentru un alt post sau să plece din unitate, începând cu 1 martie. Cum cele mai multe posturi oferite ca alternativă sunt de paznic, salariații APT se plâng că, în realitate, au aflat de pe o zi pe alta că vor fi concediați”, a spus Tabarac.

Liderul liberal a spus că în această situație s-ar afla aproximativ 80 de salariați ai APT care ar putea ajunge în șomaj.

Este un nou abuz al conducerii APT, prin care se încearcă să se acopere, de fapt, incompetența directorului Meluța Drăguț, care a reușit trista performanță de a duce Administrația Piețelor și Târgurilor la un deficit de șase milioane de lei. De când a venit la conducerea APT doamna Meluța Drăguț, scandalurile s-au ținut lanț, indiferent că a fost vorba despre comercianți, cărora li s-au pus tot felul de obstacole, sau despre salariați. Cât de eficiente au fost măsurile se vede în rezultatele financiare. Acum, se încearcă acoperirea pierderilor prin disponibilizarea personalului. La APT este, de fapt, o altă familie impusă de PSD și de primarul Marian Dragomir: câțiva oameni de partid, incompetenți și cu salarii mari, care conduc spre dezastru. La fel se întâmplă și la CUP Dunărea sau la Braicar. De aceea, solicit public demisia directorului APT, Meluța Drăguț”, a declarat Adrian Tabarac, președintele Organizatiei Municipale PNL Brăila.

Consilierul liberal spune că angajații de la APT au cele mai mici salarii dintre angajații societăților subordonate Primăriei, cei mai mulți fiind retribuiți cu salariul minim pe economie. Acesta acuză că salariații de la APT Brăila sunt somați să-și schimbe încadrarea, altfel, își vor pierde locul de muncă.

Tabarac spune că indiferent de meseria pentru care au calificare, toți cei care lucrau la atelierul societății ca electricieni, zugravi, dulgheri etc, ar trebui să devină paznici, deși nu au cursuri de specialitate și poate nici abilitățile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.