Miercuri, 28 decembrie, la Centrului Multicultural Galați s-a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul Cargo și de pasageri Galaţi-Brăila.

Ofertantul câștigător al licitației pentru studiul de fezabilitate este  Asocierea SC Aduro Impex SRL (lider asociere) & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL. Valoarea contractului este de 30.719.699,00 lei fără TVA (36,556,441.81 lei cu TVA). Perioada contractului: 9 luni de la data ordinului de începere a prestării serviciilor.

Locația probabilă va fi în zona de Vest a Municipiului Galați, în vecinătatea a 4 comune: Șendreni, Braniștea, Smârdan și Schela. Zona deservită: Galați, Brăila, Vrancea, Buzău și parțial Republica Moldova (Kahul, Gagauzia). 

Pista va avea o lungime de 4000 metri, iar lățimea pistei va fi de 45 metri.
Proiectarea în faza de studiu de fezabilitate va include toate elementele necesare pentru detalierea soluției recomandate, cu planuri, schițe, profiluri și secțiuni, precum și descrieri tehnice preliminare ale următoarelor obiecte investiționale: Terminal; Căi de rulare și platformă; Turn de control; Drumuri de acces, drumuri tehnologice, împrejmuiri, parcări, stații autobuz, stații taxi, etc.; Sisteme și instalații necesare desfășurării activității, utilități, etc.. 

Toate caracteristicile finale ale proiectului (dimensiunile, amplasarea, alte caracteristici tehnice) se vor determina pe baza activităților/analizelor desfășurate în cadrul acestui contract ținând cont de criterii obiective precum mărimii fluxurilor de trafic de pasageri prognozat, a numărului prognozat de mișcări de aeronave, analiza/comparația opțiunilor economice și conexiunile de transport.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCum să scapi de energia negativă din locuința ta în 2023 – Ce trebuie să faci înainte de Anul Nou
Articolul următorGuvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie libere pentru salariaţii din sectorul public