Conform unei informări a CJSU Brăila, de ieri până astăzi au fost înregistrate 104 cazuri noi de pacienți infectați cu noul coronavirus în județul Brăila. Dintre aceștia, doi sunt pacienți din alte județe. 

De la începutul pandemiei la Brăila au fost înregistrate 5088 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 180 sunt pacienți din alte județe. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 881 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, din care 6 sunt pacienți de la Brăila. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcția de Sănătate Publică la nivelul județului Brăila este de 3.25, iar la nivel de municipiu este de peste 4.5.

În ultimele 24 de ore la Brăila a mai fost înregistrat un deces, al unui pacient din municipiul Brăila. Astfel, de la începutul pandemiei, în județul Brăila au fost raportate 207 decese, incluzând și pacienți din alte județe decedați la Brăila. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.492, din care 215 sunt în spitalele din Brăila. În județul Brăila avem 800 de persoane în carantină la domiciliu și 15 persoane în izolare la domiciliu. 

În ultimele 24 de ore la Brăila au fost prelevate doar 39 de teste. 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila