Sâmbătă dimineață. de la ora 11.00, în Sala Sporturilor de la CSM Brăila, au avut loc finalele Cupei României la box pentru tineret, la 13 categorii de greutate. 

La categoria 48 kg, câștigător a fost Antonio Borlan, de la CSM Călărași, care l-a învins în finală pe Daniel Bucur, de la Tg. Jiu. Medalia de bronz a fost câștigată de Mihai Băncescu, de la Dorohoi. La această categorie de greutate au fost înscriși doar 3 sportivi. 

La categoria 51 kg, gălățeanul Daniel Irofte l-a învins în finală pe reșițeanul Darian Trulea. Medaliile de bronz le-au revenit lui Alexandru Gândac de la Mogoșoaia și Massimo Molner, de la Moreni. 

La categoria 54 kg, Cornel Botezatu este câștigătorul Cupei României, după ce l-a învins în finală pe daniel fleșeriu de la Sibiu. Medaliile de bronz la această categorie au fost câștigate de Angelo Covaci, de la Crișul Oradea, și Norbert Bakos de la U Cluj. 

La categoria 57 kg câștigător a fost Ionuț Pavel de la Călărași, care l-a învins în finală pe Alexandru Udrea de la Slatina. Medaliile de bronz au fost câștigate de Fabian Tolontan de la Reșița și Szabolos Lukacs de la Potaissa Turda. 

La categoria 60 kg locul 1 a fost ocupat de Iosif Bandula, de la Turda, care l-a învins în finală pe ploieșteanul Daniel Gheorghe, cel care l-a învins în semifinală pe brăileanul Teodor Lupșa. Cealalată medalie de bronz a fost câștigată de Emanuel Grozea de la Baia Mare. 

Claudio Stroe, de la CSM Călărași/CSM Galați, a câștigat finala cu Florin Fieraru, de la Rapid București, la categoria 63,5 kg. Învinșii acestora din semifinale au fost Adrian Dumitru, de la Pitești, și Emeric Chirică, de la Salonta.

La categoria 67 kg, locul 1 a fost ocupat de Alex Herțeg de la Dinamo, care l-a învins în finală pe Ștefan Stavri, de la Rapid. Medaliile de bronz la această categorie au fost adjudecate de Ionuț Marin, de la Rapid, și Ionuț Roman, de la Iași. 

La categoria 70 kg, pe primul loc s-a clasat ploieșteanul David Ilie, care a câștigat finala cu Alexandru Cărare, de la Onești. Pe a treia treaptă a podiumului au urcat Tudor Andronache, de la Onești, și Andrei Ioniță, de la Steaua. 

La categoria 75 kg, brăileanul Eduard Petrică Mușeț l-a învins în finală, prin inferioritatea adversarului în runda a doua, pe târgovișteanul Angelor Arghira. pe treapta a treia a podiumului au urcat buzoianul Gabriel Gheorghe și suceveanul Andrei Brînzei. 

La categoria 80 kg, Angelo Teodorescu, de la Tg. Jiu, l-a învins în finală pe Gheorghe Buleu, de la CSM Onești. pe treapta a treia a podiumului au urcat Denis Radu, de la Banatul Timișoara, și Ilie Bratu, de la Suceava.

La categoria 86 kg, brăileanul Dragoș Badea a câștigat finala cu david Staicu, de la Olimpia București. Medaliile de bronz la această categorie au fost adjudecate de Ștefan Lobodă, de la Rapid, și Raul Strugariu, de la Banatul Timișoara.

La categoria 92 kg, ieșeanul Ștefan Așchiopoaei l-a învins în finală pe Roberto Ileana, de la CS Mioveni. Semifinaliștii categoriei au fost brăileanul Daniel Amariei, care a pierdut semifinala în fața câștigătorului categoriei, și Denis tincu, de la CSM Târgoviște. 

Brăileanul Ștefan Moise a câștigat ultima finală a galei, cea de la categoria +92 kg. Acesta l-a învins în finală pe Daniel Dumitrașcu, de la GBP. medaliile de bronz au fost câștigate de Iulian Dena, de la Olimpia București, și Radu Ștefan Măgureanu, de la CSM Pitești.

CSM Brăila este clubul cu cei mai mulți medaliați, 3 medalii de aur și două de bronz. 

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCristian Chirilă este noul decan al Baroului Brăila
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET