Cum va arăta Bulevardul Independenței după modernizare

Consilierii municipali au aprobat astăzi realizarea investiției ”Modernizare transport electric pe Bulevardul Independenței”. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

În ședința CLM din 21 martie 2019 consilierii brăileni au aprobat documentația tehnico-economică faza 1 – D.A.L.I. și detalierea indicatorilor tehnico-economici și a valorii acestora pentru modernizarea tronsonului de pe Bulevardul Independenței cuprins între Calea Călărașilor și Calea Galați.

Conform raportului de specialitate din punct de vedere tehnic pe tronsonul ce face obiectul investiției propuse linia de tramvai are o stare tehnică improprie circulației tramvaielor pe toată lungimea. De asemenea, linia de tramvai nu conferă confort și siguranță, iar tramvaiele circulă cu viteză între 25-30 km/h. Uzura avansată a căii de rulare , traficul mare, fac ca exploatarea să se desfășoare în condiții dificile, iar în unele zone există riscul producerii de accidente. Gradul de uzură pe întreg traseul este între 60-80%. Totodată, spațiile pietonale de pe centrul Bulevardului Independenței se află într-o stare avansată de degradare și prezintă un grad scăzut de atractivitate pentru cetățenii care doresc să iasă la promenadă.

Proiectul propune modernizarea căii de rulare a tramvaiului și a stațiilor de îmbarcare/debarcare pentru călători. De asemenea, se va crea o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, modernizarea sistemului rutier al carosabilului și crearea de locuri de parcare acolo unde trama stradală va permite. Proiectul mai prevede modernizarea trotuarelor și a spațiului pietonal de pe centrul Bulevardului și crearea unor piste de biciclete pe părțile laterale ale spațiului pietonal din zona centrală.

Suprafața de teren necesară supunerii modernizării Bulevardului Independenței este de 130.454 mp. iar valoarea de inventar a construcției este de 7.492.331,90 lei.

Cum va arăta Bulevardul Independenței după modernizare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.