Cumpărături păguboase pe internet. Victimă un brăilean de 18 ani

Brăilean rămas fără banii din cont după ce a încercat să cumpere un telefon de pe un cunoscut site de vânzări

brăilean rămas fără banii din cont după ce a încercat să cumpere un telefon de pe site de vânzări
Brăilean rămas fără banii din cont după ce a încercat să cumpere un telefon de pe site de vânzări

Internetul a devenit foarte atractiv pentru infractorii cibernetici. Aceştia folosesc metode ingenioase și fac diverse promisiuni, în scopul de a obține informații financiare valoroase, pe care ulterior să le folosească pentru a obţine venituri nemuncite.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă cazul unui brăilean în vârstă de 18 ani, care a apelat zilele trecute la sprijinul poliţiştilor brăileni, după ce persoane necunoscute i-au golit contul bancar. Tânărul a rămas fără 2500 lei după ce a încercat să cumpere un telefon mobil de pe un site de vânzări.

Duminică, 21 iulie a.c., la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila s-a prezentat un tânăr de 18 ani care a reclamat faptul că din contul pe care îl are la o unitate bancară a fost retrasă suma de 2500 lei, fără acordul său.

Păgubitul le-a relatat poliţiştilor că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 20 spre 21 iulie 2019, a contactat o persoană care postase pe un cunoscut site de vânzări un anunţ privind vânzarea unui telefon şi care l-a convins să îi plătească în avans, prin card bancar, suma de 10 lei, reprezentând cheltuieli de transport. De bună credinţă, tânărul i-a comunicat vânzătorului datele de identificare şi codul de siguranţă al cardului, însă la puţin timp a primit un mesaj de la bancă, prin care i se solicita acordul pentru transferul sumei de 500 lei. Tânărul brăilean a cerut explicaţii vânzătorului, care a încercat să îl convingă că este o eroare şi să îl determine să accepte tranzacţia, lucru pe care nu l-a făcut.

Ulterior, a mai primit trei mesaje de la bancă, prin i se solicita acordul pentru efectuarea de tranzacţii, dar nu a acceptat şi a încercat să ceară explicaţii vânzătorului, însă a constatat că numărul său a fost restricţionat, iar  anunţul de pe site-ul de vânzări a fost şters.

Verificările efectuate ulterior la bancă au scos la iveală faptul că din contul victimei lipseşte suma de 2500 lei.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.