Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează selecție în vederea instruirii gratuite a 10 persoane în meseria de „Bucătar”. Durata acestei activități este de 100 de ore, accentul fiind pus pe modalități diverse de preparare a peștelui. La finalul cursului, fiecare candidat va primi diplomă din partea Școlii Naționale de Excelență în Gastronomie „Bella Italia”.

La programul „Bucătăria Dunării” pot participa tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, cu domiciliul în zona FLAG Brăila (Zona Pescărească a Municipiului Brăila – poate fi consultată aici:https://www.pescuitbraila.ro/wp-content/files/Anexa_A_Zona_pescareasca_mun.Braila.pdf).

Cei interesați trebuie să depună CV-ul la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila, din Piața Poligon, nr. 4, etajul II, Compartimentul Editare-Redactare, persoane de contact Teodora Soare și Laura Caplea. Înscrierile se vor face până pe data de 27 septembrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00, respectând principiul datei de depune a documentelor, dar organizatorii își rezervă dreptul de a selecta doritorii. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0740203876.

Persoanele care vor participa la această activitate trebuie ca până la jumătatea cursului să identifice și să propună 5 rețete pe bază de pește și/sau crustacee, din gastronomia locală.

Programul de instruire „Bucătăria Dunării” face parte din proiectul „Școala de vară dunăreană – activități non-formale pentru zona Brăilei”, finanțat prin POPAM 2014 – 2020.

Articolul precedentAnul școlar la Brăila a început cu 14 unități școlare având WC-ul în curte
Articolul următorIncendiu la o clădire dezafectată de pe Aleea Mecanizatorilor din Brăila