Dacă e marți 13, ”Preveniți ghinionul”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” Brăila s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european. Astfel, în zilele de marţi 13 ale fiecărei luni din an, organizează “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Astfel, astăzi, începând cu ora 10.00, în municipiul Brăila vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale Winmarket, Carrefour și Jysk de pe șoseaua Râmnicu Sărat, Kaufland, din cartier Viziru, şi Practiker.

Vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii.

La sediul inspectoratului, în intervalul ora 10.30 – 12.30, va fi organizată „Ziua Porţilor Deschise”,  unde specialiştii Inspecţiei de Prevenire şi cei ai Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor vor prezenta elevilor, cadrelor didactice şi populaţiei  participante tehnica de intervenţie, tipurile de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.