Dacia Unirea Brăila umilită pe teren propriu de Universitatea Cluj

În duminica Floriilor și a Paștelui Catolic, Universitatea Cluj nu a avut nici un pic de toleranță și milă față de jucătorii de la Dacia Unirea Brăila. Victoria elevilor lui Bogdan Lobonț pe stadionul Municipal din Brăila nu putea fi pusă la îndoială. Diferența de scor, de 8 goluri, a fost una extrem de mare, fiind cea mai severă înfrângere din acest campionat pentru echipa brăileană, suferită chiar pe teren propriu. 

Dacia Unirea nu a contat deloc pe faza ofensivă până în minutul 53, când au expediat primu șut pe spațiul porții. Clujenii au creat panică la poarta ”nefericitului” Moldoveanu la fiecare atac, apărătorii brăileni fiind depășiți de fiecare dată cu multă ușurință. Pe lângă cele 8 goluri oaspeții puteau să mai înscrie de încă 3-4 ori, dar au încercat să facă spectacol și au irosit acele situații de gol, dar când au avut ocazia să puncteze nu l-au iertat pe portarul Brăilei, reușind să câștige cu 8-0 (4-0).

În minutul 4 Cordoș a deschis scorul cu o lovitură de cap din 7 metri, scăpat de marcajul lui Prunescu, după un corner bătut de Goga. În minutul 13 Goga a preluat o minge la 22 de metri, a pătruns în careu printre fundașii brăileni și apoi l-a fentat de portar și a trimis în plasă de la 6 metri.

Ocaziile clujenilor au continuat și în minutul 39 au mai punctat o dată. Haţiegan pasează pe culoar pentru pătrunderea din stânga a lui Janos, care intră în careu, vrea să-l dribleze pe portar și îl vede în stânga sa pe Dorin Goga, care şutează pe jos, din centrul careului, în stânga lui Moldoveanu.

Nici nu au repus bine mingea de la centru că brăilenii au și pierdut-o în jumătatea de teren a oaspeților, care au pornit un contraatac, trei contra doi. Janos îi pasează pe culoar lui Dorin Goga care pătrunde în careu pe stânga şi finalizează din 10 metri cu un şut pe lângă Moldoveanu, la colţul lung. Era 0-4 în minutul 40 și acesta avea să rămână scorul primelor 45 de minute.

După pauză nu s-au schimbat prea multe în cursul jocului. După o ratare a lui Janos în minutul 46, în minutul 51 brăilenii au beneficiat de primul corner. Sahru a executat, dar fundașii clujeni au respins. Două minute mai târziu brăilenii au avut și primul șut pe poartă. Niţă pătrunde în careu pe dreapta şi trage din unghi la poartă, iar Dur-Bozoancă a prins fără probleme la colțul scurt.

În minutul 57 clujenii au pornit un contraatac. Gavra a deviat pentru Goga care a pătruns în careu pe stânga și a centrat. Van der Driest a deviat pe spate până la Norbert Janos, care a preluat şi a șutat puternic din 11 metri la prima bară, 0-5.

În minutul 64 oaspeții au marcat a șasea oară. Janos primeşte de la Giurgiu, pătrunde în careu paralel cu linia de fund, trece de doi adversari centrează în faţa porţii pentru Cristian Gavra, care pune latul din 5 metri şi înscrie lângă bara din stânga.

Clujenii nu s-au oprit și în minutul 70 clujenii au marcat pentru 0-7. Goga pasează pentru Gavra, acesta pătrunde în careu pe stânga, întoarce înapoi la Dorin Goga, care traversează careul spre dreapta şi trage pe jos de la 12 metri, iar Iulian Moldoveanu scapă mingea printre picioare. Calvarul a continuat și în minutul 76 clujenii au marcat din nou. Pîrvulescu trece pe dreapta de Prunescu, intră în careu și îi centrează în faţa porţii lui Cristian Gavra, care, liber la 7 metri central, trage din prima cu latul, Moldoveanu respinge în față, însă Gavra reia din nou din 2 metri lateral stânga, la colţul lung, 0-8.

Clujenii n-au mai apăsat pe penală și la câteva faze periculoase la poarta lui Moldoveanu au încercat să facă mai mult spectacol decât să fie eficienți. Brăilenii au avut și ei două faze de poartă mai periculoase pe final, dar nu l-au învins pe portarul Clujului și nu au marcat nici măcar golul de onoare.

Dacia Unirea rămâne pe ultimul loc după 31 de etape din Liga a 2-a și au soarta pecetluită.

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Muşea, Prunescu, Moroianu (min. 46 D. Mihalcea), Van den Driest – Gab. Niţă, Pleşa, Izmană, Ciucureanu (min. 46 Al. Sahru) – Konyeha (min. 64 Val. Robu), Jallow Momodou. Antrenor: Florentin Petre

”U” Cluj:Dur-Bozoancă – Al. Coman (min. 67 Telcean), Andr. Cordoş (min. 63 I. Ursu), L. Sepsi, Taub – Gab. Giurgiu, Greu – Haţiegan, Goga ( min, 71 Nic. Pîrvulescu), N. Janos – Gavra. Antrenor: Răzvan Lobonț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.