Dacia Unirea Brăila a pornit cu stângul în barajul de promovare în Liga a 2-a. Echipa antrenată de Florentin Petre a făcut un joc modest la rădăuți, e drept pe un teren foarte prost, fiind primul meci în care nu a marcat de la începutul acestui sezon de Liga a 3-a. Bucovina Rădăuți s-a impus cu 2-0 (2-0) și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în finala barajului pentru promovarea în Liga a 2-a. 

Brăilenii au avut o primă situație de gol în minutul 3, la o lovitură liberă bătută de Patrick Petre, dar respinsă în corner de fundașii gazdelor. Cornerul rezultat, bătut tot de Petre, de pe partea stângă, pe prima bară, s-a încheiat cu un șut slab al lui Paliu, reținut de portarul Butnariu. În minutul 9 Vîlceanu a primit o pasă în careu, i-a pasat lui Petre, dar șutul acestuia din 8 metri, pe colțul scurt, a fost respins în corner de portar. În minutul 19 Vîlceanu a primit o pasă în stânga, i-a pasat în centru lui Ioniță, care a șutat de la 22 de metri peste poarta celor de la Rădăuți. 

În minutul 23 Stoian a executat o lovitură liberă de la circa 40 de metri și a aruncat o minge la bătaie în mijlocul careului, acolo unde se afla fundașul central al gazdelor Mugurel Florescu, nemarcat la 7 metri ușor lateral dreapta. Acesta a reluat cu capul și a trimis direct în vinclul colțului lung, fără speranțe pentru portarul Andrei, 1-0. 

În minutul 27 Ioniță a șutat de la 22 de metri, dar Butnariu a respins în față. În minutul 30 Vîlceanu a șutat de la marginea careului, dar Butnariu a respins în lateral o minge care se îndrepta spre vinclu. În minutul 31 mingea a ajuns în careul gazdelor la Patrick Petre, dar șutul acestuia de la 10 metri a fost reținut de Butnariu. În minutul 31 Ionel Stoian, a primit o pasă pe culoar din stânga, în centru, a preluat cu dreptul și a șutat imediat cu stângul, din 10 metri, în situație de unu la unu cu portarul Andrei, 2-0. 

În minutul 34 Patrick Petre a primit o pasă în adâncime, a driblat portarul, dar a intrat în unghi și nu a mai putut să șuteze. Vîlceanu avenit să-l ajute pe Petre și a primit mingea în colțul careului de 6 metri, dar a fost blocat de Antonesei. În minutul 40 mingea a circulat de pe dreapta spre stânga atacului brăilenilor și a ajuns la Vîlceanu, care a fost blocat la 8 metri de Vișinar, cu prețul unei accidentări. La pauză scorul a rămas 2-0 pentru Bucovina Rădăuți, care a fructificat cele două mari ocazii de gol avute, în timp ce Dacia Unirea s-a lovit de un portar în mare formă.

În minutul 49 Plămadă a centrat de pe dreapta și Eduard Ciobanu a reluat cu latul din 7 metri, pe lângă poarta lui Andrei. În minutul 51 Petre a executat o lovitură liberă din lateral stânga, direct pe poartă, mingea a lovit pământul și s-a dus în transversală, apoi a revenit în teren și Ioniță a reluat spre poartă, dar într-un fundaș al gazdelor care au declanșat un contraatac, dar fundașii brăileni au degajat centrarea lui Coajă. În minutul 54 Robert Ciobanu a trecut de Stănciulescu și a șutat din lateral stânga, dar Andrei a respins în corner.

În minutul 56 Stoian a pasat în careu pentru Robert Ciobanu, dar a fost blocat de portarul Andrei la 8 metri de poartă. În minutul 62 Stoian a executat o lovitură de colț de pe dreapta, pe bara a doua, de unde Antonesei a reluat cu capul din 4 metri, peste poartă. În minutul 73 Eduard Ciobanu a trecut de doi adversari și a trmis mingea și peste portarul Andrei, dar pe lângă poartă. În minutul 81, în urma unui corner executat de Coroamă, mingea a ajuns în stânga la Antonesei, care a centrat în fața porții și Eduard Ciobanu a trimis cu capul în poartă, dar de la margine s-a semnalizat poziție afară din joc și golul a fost anulat. 

Rezultatul final a rămas cel stabilit în prima repriză, iar calificarea se va juca sâmbăta viitoare la Însurăței, iar Dacia Unirea va trebui să înscrie în timpul regulamentar cel puțin de două ori fără să primească gol.

Dacia Unirea Brăila: Cristian Andrei – Andrei Paliu (min. 46 Valentin Robu), Fendoung Ziepop, Cătălin Stănciulescu (min. 67 Moroianu), Nicola Păvălache – Marius Cocîrlă, Andrei Ioniță (min. 67 Fl. Lungu), George Apostol, Robert Vâlceanu – Raphael Stănescu (min. 46 Gaby Batchabi), Patrick Petre (min. 69 Ștefăniță Sava)

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSărbătoarea „Izvorul Tămăduirii“ la Brăila
Articolul următorSimpozion de Artă Plastică organizat de Centrul de Creație Brăila