Dănăilă, despre situația din Spitalul Județean: ”Sunt pacienți care pleacă acasă, pentru că își pierd speranța!”

Dănăilă: Întârzierea adoptării bugetului va afecta investițiile
Dănăilă: Întârzierea adoptării bugetului va afecta investițiile

Un raport publicat de Anti-Bribery Sinergy, un  organism internaţional  specializat în evaluarea si certificarea sistemelor de management anti-mită, a scos la iveală dimensiunea corupţiei din spitalul brăilean.

 

Pe un ruşinos loc doi se află Spitalul de Urgenţă din Brăila, unde 147 de pacienţi au reclamat că au dat şpagă pentru a beneficia de servicii medicale. Subiectul a fost dezbătut și în Consiliul Județean, în ședința din luna septembrie.

S-a discutat despre șpaga din spital, în afară de faptul că nu sunt medici, s-a discutat despre acest fenomen, al șpăgii, în spital. Nu poate nimeni să nege că nu există acest fenomen, sau că acest fenomen este eradicat total. Dar, din ceea ce spune președintele Consiliului Județean, ajungem să înțelegem că sunt vinovați oamenii care dau, pentu că li se cere, iar vinovat este pacientul. Să vină pacientul să reclame. Păi nu știu dacă domnul Chiriac a ajuns vreodată la spital la Brăila, în maximă urgență, în funcția de președinte, să vedem cum negociază, dacă are vreo problemă, cu un medic și nu are cine să-l ajute, nu are cine să-l reprezinte și este în fața unei situații critice pentru viața lui”, a spus președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

 

 

Liberalul a atras atenția asupra tutror neregulilor din Spitalul Județean, dar și de la Unitatea de Primiri Urgențe, care, adunate sub un management deficitar, ne clasează pe locuri fruntașe în topurile rușinii.

Noi, ca spital județean, nu avem circuitele de transfer a pacienților de la o secție la alta, de la sălile de operații către UPU, nu le avem încă standardizate. Oamenii sunt încă plimbați cu targa prin niște zone… Nu avem circuitele, nu avem secția de Cardiologie și Pediatrie, nu avem încă clarificată situația unor corpuri din clădirea Spitalului Județean. Noi avem oameni care așteaptă la urgențe 12 ore. Ce regulament să faci pentru oamenii ăia? Practic își pierd speranța. Unii dintre ei pleacă acasă și nu se știe ce se întâmplă cu ei. Din păcate, domnul Chiriac, deși a lucrat în domeniu, nu are capacitatea să gestioneze această prblemă, care este extrem de complexă, iar doamna manager de la spitalul județean, din păcate entru noi, și dânsa este depășită de situație”, a declarat Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.