Dănăilă: ”Statul român plătește niște oameni, în funcții, care nu sunt în stare să-și gestioneze nici bugetul familiei!”

În cadrul ultimei conferințe de presă, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a vorbit despre numirile în funcție, a unor persoane fără calificare, obicei perpetuat de guvernările PSD.

 

Liderul liberalilor brăileni a atras atenția asupra concursului organizat la Casa de Pensii Brăila, și câștigat de actualul secretar de stat, in Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Rîndunică.

Membrii din Guvernul Dăncilă sunt oameni care și-au dovedit incompetența și care au încercat, spre sfârșitul mandatului acestui Guvern, să-și găsească câte un post călduț care să le asigure o perioadă de tranziție liniștită, poate până la ieșirea la pensie. Domnul Rândunică s-a perfecționat foarte mult în perioada în care a fost la București, nu am nimic cu dânsul personal, chiar ne cunoaștem, dar nu cred că este normal ca într-o societate în care încercăm să aducem egalitate în fața justiției, să aducem egalitate de drepturi, să aducem egalitate în beneficiile pe care oamenii le primesc, atât cei angajați la stat cât și cei angajați la privat, să-l avem pe domnul Rândunică, după ce a coordonat activitatea Casei de Pensii, să ajungă acum să fie director la Casa de Pensii”, a spus președintele PNL, Alexandu Dănăilă.

Consilierul județean PNL Ovidiu Nechita a anunțat public încă din primăvară, după ce Enache a demisionat din funcție și a optat pentru cea de director adjunct, că Rîndunică urmează să fie viitorul director executiv al Casei de Pensii Brăila.

 

 

Fiind singurul înscris la concurs, cu nota de 9,80, am înțeles, este evident că a fost un concurs aranjat. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la acest aspect. Fostul director al Casei de Pensii, probabil că a înțeles că este mai bine să facă un pas în spate, ca să rămână și el în sistem, dar negocierile nu asigură performanță. Numirea pe criterii politice nu are cum să asigure o normalitate în sistemul public românesc. Deci, oamenii de partid, prieteni, cunoscuți, nepoți, frați, surori și toate celelalte rude pe care le avem, fiecare dintre noi, nu au ce căuta în funcții publice, numiți sau puși de partid, în momentul în care partidul este la guvernare.

Mi se pare o greșeală, pe care PSD-ul a perpetuat-o. Adică, statul român bagă bani în continuu, ca să-i țină pe niște oameni pe funcții, pentru că ei nu sunt în stare să-și gestioneze măcar bugetul familiei, nu mai vorbim de bugete ale unor instituții”, a declarat președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

Concursul organizat pe 1 octombrie a.c. a fost al doilea după vacantarea postului, după ce la concursul din vară niciunul dintre cei doi candidați nu au întrunit punctajul necesar pentru a câștiga postul.

Adrian Rîndunică ar putea să rămână secretar de stat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale până la instalarea unui alt guvern, în care să nu mai aibă susținere politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.