Acasă Actual Dasaev rămâne în arest preventiv până pe 15 ianuarie 2019

Dasaev rămâne în arest preventiv până pe 15 ianuarie 2019

Judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, acuzat de tentativă de omor. Instanţa a respins cererea acestuia privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Acuzat de infracţiunea de tentativă de omor și tulburare a ordinii publice, Dasaev  va rămâne în arest preventiv cel puțin până la jumătatea lunii viitoare. Ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de cel în cauză.

În şedinţa din data de 12.12.2018, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului, cu o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 17.12.2018 până la data de 15.01.2019 inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, este decizia judecătorilor Tribunalului Brăila.

Dasaev a ajuns în spatele gratiilor după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat pe baschetbaliștii americani Joseph McClain și Darrell Bowie, care urmau să evolueze pentru Cuza Sport Brăila în Liga Națională. Atacul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoarul din Brăila.

În același dosar agentul firmei de pază cu care localul avea contract, a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Nicuşor F., în vârstă de 44 ani, a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, însă procurorul nu a cerut arestarea preventivă a acestuia, el fiind pus sub control judiciar.

De asemenea procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Vasile Tătaru, un focşănean care l-a găzduit pe Dasaev după ce acesta i-a înjunghiat pe baschetbaliştii americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.