De ce Primăria nu finanțează și alt sport în afara handbalului?

Ședința CLM de marți a avut mai multe proiecte care au stârnit discuții aprinse. Unul dintre acestea a fost cel privind finanțarea sportului brăilean. Consilierul Lucian Căprariu a atras atenția că anul acesta Primăria a alocat pentru capitolul sport doar 1.200.000 lei, iar toată suma a fost alocată contribuției CLM la dezvoltarea activității sportive a HC Dunărea Brăila.

Nu-mi dau seama ce se întâmplă. Adică numai handbal mai avem în oraș? Știam că e volei, știam că e baschet. Probleme la fotbal am înțeles că sunt. E foarte trist pentru că la un moment dat se simțea o anumită emulație în sportul local și acum nu mai avem decât handbal. Din păcate și handbalul, văd că are un buget bun, completat cu cel de la CJ, dar văd că rezultatele se lasă așteptate, față de un buget similar când au fost niște rezultate foarte bune. Dar acum nu discutăm rezultatele, discutăm de ideea că nu rămâne decât un sport în oraș. Ce se întâmplă? Am înțeles că la baschet este o reorganizare. Cum facem să încurajăm și noi, pentru că e o activitate care contribuie la bunăstarea societății în ansamblu” a spus consilierul Lucian Căprariu.

La rândul său consilierul PNL Adrian Tabarac a spus că are impresia că actuala administrație locală nu mai este dispusă să finanțeze alte activități sportive unde nu deține controlul.

Consider că una dintre cauzele pentru care nu se finanțează celelalte sporturi, de fapt asta ne demonstrează actuala administrație, este că fiecare ramură sportivă nu este condusă de cineva din PSD. Și spun asta cât se poate de ferm pentru că asta ați demonstrat dumneavoastră. Și în prezent, când echipa de handbal nu are rezultate grozave, noi alocăm o sumă de bani pentru o promisiune că va face ceva în următorul an competițional. Nimic pentru ce va fi obligată să facă anul acesta, unde avem o <performanță>. Pentru alte sporturi care au avut performanțe, chiar și anul trecut, unul dintre acele cluburi sportive chiar în baza unor promisiuni făcute de către dumneavoastră domnule primar și e vorba de clubul de baschet. Și la fotbal, pentru că nu sunt de acord în totalitate cu dumneavoastră le-ați arătat că prin puterea pixului nu le alocați nici un ban. Și la alte sporturi la fel. Trebuie neapărat ca un sport din Brăila, ca să poată primi ajutor financiar din partea Primăriei, trebuie să fie condus de cineva din PSD? Chiar ceilalți oameni îi considerați proști s-au incompetenți, că nu pot conduce ceva? Nu le acordați bani pentru simplul fapt că nu sunt din PSD? Și argumentul meu este acesta, că nu ați alocat bani decât acolo unde aveți conducere PSD în Consiliul de Administrație și în conducerea clubului, cum este HC Dunărea Brăila. De ce nu alocați bani și altor ramuri sportive?”, a spus Adrian Tabarac.

Consilierul PNL a solicitat ca din suma de 1.200.000 lei alocată sportului în bugetul municipalității, o parte să fie alocați și altor structuri sportive.

Primarul Marian Dragomir a spus că pentru celelalte structuri sportive care sunt ”private” acestea ar trebui să se orienteze către sponsori din mediul privat. Totodată acestea a amintit că Primăria va plăti anul acesta peste două milioane de euro pentru investiții în baze sportive, Bazinul Olimpic de înot și stadionul Progresul.

Trebuie precizat că Bazinul de înot trebuia să fie gata de mai bine de un an de zile, iar parteneriatul cu FRF este de peste doi ani, timp în care în celelalte localități unde Federația Română de Fotbal a avut astfel de parteneriate lucrările s-au terminat deja.

Proiectul prin care se acorda întrega sumă pentru sport către HC Dunărea a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și două abțineri, ale consilierilor Bogdan Botea și Lucian Căprariu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.