De Mărțișor și de Ziua Femeii, la Teatrul Maria Filotti se joacă ”Bădăranii”

În zilele de 1 și 8 martie, Teatrul Maria Filotti din Brăila a pregătit pentru doamne și domnișoare, dar și pentru partenerii acestora, o comedie care poate fi văzută și revăzută de multe ori. ”Bădăranii” de Carlo Goldoni, în traducerea lui Sică Alexandrescu, se va juca de la ora 18.00, în Sala Mare. 

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie. Rext mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la Teatrul Maria Filotti de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău. Scenografie este semnată de Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, coregrafia apartine lui Gelu si Danei Baciu, iar distribuţia este formata din actori pe care cu siguranţă îi cunoaşteţi bine şi îi preţuiţi: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ștefan.

Un spectacol în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu toanele lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soțiile lor fac tot cum le taie capul și la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Durata spectacolului este de două ore. 

Prețul biletelor este de 22 de lei la categoria I, 18 lei la categoria a II-a și 13 lei la categoria a III-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.