Dunărea Brăila a câștigat cu 24-22 meciul din deplasare cu Rapid București

HC Dunărea a obținut a cincea victorie în acest sezon al Ligii Florilor. În aceeași sală în care marți a pierdut cu CSM București, a câștigat cu 24-22 meciul cu Rapid București.  

Partida a avut două reprize diametral opuse. În prima au ratat mult și au comis multe greșeli, dându-le posibilitatea rapidistelor să conducă și cu 4 goluri diferență. În repriza a doua parcă a intrat altă echipă pe teren, mult mai bine organizată în apărare și cu ceva mai multe reușite în faza de atac.

La primul timp de odihnă solicitat de Aurelian Roșca, la scorul de 10-7 pentru Rapid, acesta le-a reproșat fetelor sale că nu au respectat ceea ce au pregătit la antrenamente pentru acest meci. Roșca a fost nemulțumit și de faptul că bucureștencele înscriau și cu aruncări de la distanță, prin apărarea rarefiată a elevelor sale.

Primul gol al meciului a fost marcat de Dmitrovic în minutul 3, din aruncare de la 7 metri. Rapidistele au trecut la conducere, scor 3-4 și în minutul 13 s-au distanțat prima dată la două goluri, scor 6-4. Brăila a revenit și în minutul 15 Czeczi a egalat la 7. A urmat o perioadă mai slabă a echipei brăilene, care a primit 4 goluri la rând și în minutul 19 Rapid conducea cu 11-7.

În minutul 24 Rapid a marcat pentru 13-9 prin Dumitrașcu, după care până la pauză doar Brăila a mai înscris de două ori prin Dmitrovic și Dache, ultima în minutul 26, și la pauză scorul a fost 13-11 pentru echipa din Giulești.

Perioada slabă a echipei rapidiste s-a menținut și în startul reprizei a doua. HC Dunărea a reușit să egaleze la 13 în minutul 33. Abia în minutul 35, după 11 minute fără gol marcat, Rapid a marcat prin Dumitrașcu pentru 14-13, dar în minutul 37 Dmitrovic și-a adus echipa la conducere, scor 14-15. În minutul 42 Boljevic a egalat la 15 și a fost ultima dată când cele două echipe s-au aflat la egalitate. Brăila a marcat de 4 ori la rând și în minutul 47 avea patru goluri avans, scor 15-19.

Speranțele gazdelor s-au reaprins după două goluri la rând marcate de Boljevic și Chirigiu, dar în minutul 53 s-a refăcut diferența de 4 goluri în favoarea Dunării Brăila, scor 18-22. Brăila a trăit periculos pentru că în minutul 56 Rapid s-a apropiat la un gol, scor 21-22, dar Dache a reușit să taie elenul gazdelor cu o aruncare de la șold și Brăila s-a distanțat la două goluri.

În minutul 59 Tamires Morena a profitat de o neînțelegere între două jucătoare ale Rapidului, care nu au reușit să recupereze o minge parată de Paula Ungureanu, și a marcat pentru 21-24. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Boljevic, care a stabilit rezultatul final al meciului, Rapid București – HC Dunărea Brăila 22-24 (13-11),

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic – 8 goluri (toate de la 7 m), Elena Dache -6, Alina Czeczi -5, Claudia Constantinescu -2, Aneta Udriștioiu -1, Nicoleta Safta -1 și Tamires Morena Araujo -1. Au mai jucat: Marina Razum – 2 intervenții (dintre care una la 7 metri ratat de Dascalete), Gabriela Dobre – 9 intervenții, Diana Axinte, Natasha Krnic, Bojana Milic.

Pentru Rapid București au marcat: Boljevic -6, Livrinikj -4, Dascalete – 3, Dumitrașcu -2, Bazon -2, Chirigiu -2, Trifan -1, Ilie -1 și G. Preda -1. În poartă, Paula Ungureanu a avut 13 intervenții reușite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.