Dunărea Brăila a încheiat cu o înfrângere sezonul 2018-2019 al Ligii Naționale de handbal feminin

Dunărea Brăila a încheiat cu o înfrângere sezonul 2018-2019 al Ligii Naționale de handbal feminin
Dunărea Brăila a încheiat cu o înfrângere sezonul 2018-2019 al Ligii Naționale de handbal feminin

HC Dunărea Brăila a jucat la Buzău în ultima etapă din acest sezon al ligii naționale de handbal feminin. Ambele echipe au oferit un meci antrenant, cu multe goluri, fiind fără presiunea rezultatului, ambele fiind salvate de la baraj și departe de locurile de Cupe europene. Gloria Buzău a câștigat cu 26-25 (13-11). Alina Czeczi a fost din nou golghetera meciului, cu 11 goluri marcate pentru echipa brăileană, ea deschizând și închizând tabela în această partidă.

Brăila a deschis scorul prin Czeczi, dintr-o aruncare de la 7 metri, iar echipa gazdă a trecut la conducere în minutul 7 și nu a mai cedat până la final. În minutul 30 Buzăul s-a distanțat prima dată la trei goluri, scor 13-10, dar în ultimele secunde Alina Czeczi a marcat de la 7 metri și la pauză s-a terminat 13-11.

În repriza secundă Buzăul a mai condus în două rânduri cu 3 goluri, pentru ac apoi diferența să se mențină la 1-2 goluri. La final s-a terminat 26-25, cu un ultim gol al meciului marcat de Alina Czeczi în minutul 60, dintr-o aruncare de la 7 metri. Pe lista marcatoarelor echipei brăilene s-a aflat și portarul Marina Razum, care a înscris din poartă în poartă în minutul 49, când a marcat pentru 22-21.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -11 goluri (7 de la 7 m), Diana Munteanu -3, Nicoleta Tudor -2, Elena Dache -2, Diana Axinte -2, Nicoleta Safta -2, Iryna Shutska -1, Marina Razum – 1, Ana Maria Berescu -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Natasha Krnic, Cristina Gheorghe, Carmina Manea și Cătălina Preda.

Pentru Gloria Buzău au marcat: Cristina Nan -6 goluri, Dzyana Ilyna -6, Alina Ilie -5, Carmen Stoleru -3, Ana Simion -3, Laura Leahu -1, Diana Predoi -1 și Yulia Khavronin -1.

Dunărea Brăila trebuie să aștepte ultimul meci al etapei, cel între Minaur Baia Mare și CSM București, pentru a ști pe ce loc va încheia campionatul. În cazul unei înfrângeri a echipei din Baia Mare, echipa pregătită de Aurelian Roșca va încheia sezonul pe locul 9, iar dacă echipa maramureșeană va obține cel puțin un punct în această ultimă partidă a campionatului echipa brăileană va termina pe locul 10.

Oricum ,anul acesta Dunărea Brăila a dat golghetera campionatului, Alina Czeczi câștigând întrecerea cu 180 de goluri marcate, fapt care i-a adus și convocarea la naționala România A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.