Dunărea Brăila învinsă cu 24-18 de SCM Rm. Vâlcea

HC Dunărea Brăila a debutat cu o înfrângere previzibilă pe terenul campioanelor de la Rm. Vâlcea. Lipsită de aportul pivotului Tamires Morena și interului Bojana Milic, echipa antrenată de Aurelian Roșca a avut multe momente în care a dat o replică bună celor de la Vâlcea, dar în final au pierdut cu 24-18 (13-7). 

Aurelian Roșca a început meciul de la Vâlcea cu următorul 7: Șerban – Udriștioiu, Safta, Dmitrovic, Tiron, Dache, Czeczi, iar pe faza de apărare în locul lui Dmitrovic cu Krnic. Pe parcursul meciului au intrat și celelalte jucătoare.

Gonzalez a marcat primele două goluri ale meciului, iar prima reușită a echipei brăilene a fost realizată de Dache în minutul 4. La scorul de 3-1 Ciucă a parat o aruncare de la 7 metri executată de Tiron. În minutul 9 fernandez a marcat pentru 4-1, dar în următoarele 3 minute Brăila a marcat de 3 ori și a egalat la 4. Czeczi a executat o aruncare de la 7 m pe care Ciucă a deviată în bară și astfel Dunărea a ratat oportunitatea de a trece la conducere pe tabela de marcaj. Norgard însă nu a iertat-o de la 7 m pe Șerban și Vâlcea a revenit la conducere. Cu cinci minute înaintea pauzei Vâlcea s-a distanțat la 4 goluri, scor 10-6, iar după golul de 10-7 al Elenei Dache, Vâlcea a marcat de 3 ori și a intrat la vestiare cu un avans de 6 goluri, scor 13-7.

Repriza a doua a început bine pentru Brăila, care a marcat primele două goluri ale părții secunde a meciului prin Tiron și Czeczi. Din minutul 36, la scorul de 15-10, Brăila a avut o nouă perioadă foarte bună și a marcat de 4 ori fără să primească gol, Safta reducând handicapul la un gol, scor 15-14 în minutul 41. Vâlcea a refăcut diferența de 6 goluri în minutul 57, scor 22-16, iar Brăila a marcat pentru 22-17 prin Ichim, după 10 minute în care elevele lui Roșca nu au marcat în poarta apărată de Batinovic. După ce Coteț și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, Vâlcea a avut 35 de secunde de dublă inferioritate, dar Brăila nu a profitat. mai mult, gazdele au marcat ultimul gol al meciului prin Fernandez, care a stabilit rezultatul final, SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila 24-18 (13-7).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Elena Dache -4, Bianca Tiron -3, marina Dmitrovic -3, Alina Czeczi -2, Nicoleta Safta -2, Aneta Udriștioiu -2, Mirabela Coteț -1, Iasmina Ichim -1. Au mai jucat: Elena Șerban – 8 intervenții, Cătălina Preda, Ștefania Epureanu, Carmina Manea, Natasha Krnic, Diana Axinte.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat: Norgard – 6 goluri, Gonzalez -4, Fernandez -4, Glibko -3, Lopez -3, Elghaoui -2, Băcăoanu -1 și Liscevic -1. În poartă, Batinovic a avut 13 intervenții reușite, iar Ciucă a apărat două aruncări de la 7 m.

În etapa a II-a, HC Dunărea Brăila va juca tot în deplasare, la Corona Brașov. Meciul se va juca duminică, 8 septembrie, de la ora 15.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.