Dunărea Brăila învinsă la limită pe terenul liderului

Dunărea Brăila învinsă la limită pe terenul liderului
Dunărea Brăila învinsă la limită pe terenul liderului

HC Dunărea Brăila a realizat un meci foarte bun, mai ales în repriza a doua, în meciul de pe terenul liderului Ligii Florilor. Fetele lui Aurelian Roșca le-au dat mari emoții vâlcencelor pe final de meci, care au tremurat serios pentru o victorie la limită în fața Brăilei.

Brăila a marcat primele două goluri ale meciului de la Vâlcea, dar în minutul 20 aveau să fie conduse cu șapte goluri diferență. La scorul de 9-4 Dobre a primit o eliminare de două minute pentru schimbare greșită după ce Roșca a încercat să atace cu șapte jucătoare.

Diferența de 6-7 goluri s-a menținut până în minutul 29, când Tudor a marcat pentru 15-10. Pe finalul reprizei I Pricopi a marcat pentru 16-10, iar cu cinci secunde înaintea pauzei Diana Axinte a înscris ultimul gol al primelor 30 de minute.

După pauză Fernandez a înscris pentru 17-11. Brăila a redus handicapul la patru goluri, scor 18-14 în minutul 36 și la trei goluri în minutul 42, când Vătu a marcat din extremă pentru 21-18.

Florentina Pera a cerut time-out, dar Dache a interceptat o minge în apărare și plecat pe contraatac. Ajunsă față în față cu Dumanskaya, Dache a aruncat peste poartă. La atacul următor Da Silva a marcat pentru 22-18. La scorul de 22-19 Dobre a parat o aruncare de la 7 metri a Irynei Glibko. În minutul 50 Natasha Krnic a a marcat pentru 22-21 și Vâlcea începea să tremure serios.

După 23-22 în minutul 53 Vâlcea a marcat două goluri consecutive și se părea că scapă de emoți. Axinte a redus din handicap, apoi Brăila a rămas în șase jucătoare după eliminarea Dianei Munteanu. Fernandez a trimis în transversală aruncarea de la 7 metri primită de vâlcence, dar tot Vâlcea avea să înscrie pentru 26-23 prin Popa.

Deși au avut aproape 30 de secunde de dublă inferioritate numerică Brăila nu a mai primit gol. Alina Vătu a reușit să înscrie apoi două goluri de senzație și să reducă diferența la un gol cu un minut înaintea finalului de meci.

CSM Rm. Vâlcea a avut ultimul atac, dar l-au dus până la extrem și au ținut posesia până la sunetul de final al sirenei, care a consfințit rezultatul final, 26-25 (16-11).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Cătălina Preda – 6 goluri (5 de la 7 m), Alina Vătu -4 (1 de la 7 m), Diana Munteanu -4, Nicoleta Tudor -3, Diana Axinte -3, Nicoleta Safta -2, Natasha Krnic -1, Elena Dache -1, Carmina Manea -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre – 8 intervenții, Marina Razum -o intervenție, Ana Maria Berescu, Cristina Gheorghe și Iryna Shutska.

Pentru CSM Rm. Vâlcea au marcat: Glibko -6 goluri, Fernandez -5, Vasilevska -4, Popa -3, Lopez -2, Băcăoanu -2, Badea -1, Pricopi -1 și Petrovic -1.

După această etapă HC Dunărea Brăila ocupă locul 11 în clasament, cu 20 de puncte, la egalitate cu SCM Gloria Buzău. În etapa a 21-a HC Dunărea Brăila va sta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.