Dunărea Brăila la al treilea succes consecutiv în Liga Florilor

După două înfrângeri în primele două etape, HC Dunărea Brăila a obținut sâmbătă seara a treia victorie consecutivă în Liga Florilor, după ce a învins cu 33-25 (18-14) pe CSU Cluj. Meciul cu CSU Cluj a însemnat și retragerea din activitate a Carminei Manea și a fizioterapeutului Rodica Gîrbă.

Meciul a fost la discreția gazdelor care cu excepția startului de partidă, în care s-a consemnat egalitate la 1-1 și 2-2, echipa brăileană a condus în permanență. Prima repriză a fost una cu multe goluri, dar și multe atacuri ratate de ambele părți. În partea a doua apărarea echipei brăilene a funcționat și mai bine, iar pe final de meci diferența se majorase la 12 goluri în minutul 57, când tabela indica 33-21. Pe finalul de meci clujencele au marcat de 4 ori la rând și rezultatul final a fost 33-25.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron -6 goluri, Marina Dmitrovic -5, Alina Czeczi -5, Aneta Udriștioiu -4, Ștefania Epureanu -2, Cătălina Preda -2, Bojana Milic -2, Elena Dache -2, Morena Tamires Arraujo -2, Diana Axinte -2, Nicoleta Safta -1.

Pentru CSU Cluj au marcat: Chintoan -5 goluri, Andrada Preda -2, Alexandra Dindiligan -1, Miruna Pica -2, Oana Necula -4, Diana Lazăr -4, Macarena Gandulfo – 2, Cristina Boian -1.

După cinci etape HC Dunărea se află pe locul 6 în clasament, la egalitate cu CSM București, dar cu golaveraj mai slab. Tot 9 puncte are și CSM Craiova, dar golaveraj mai slab decât Dunărea.  CSM Rm. Vâlcea și Corona Brașov sunt pe primele două locuri, ambele cu câte 15 puncte, dar departajate de golaveraj.

Liga Florilor se va întrerupe pentru meciurile echipei naționale în preliminariile Campionatului European 2020, cu echipele din Ucraina și San Marino. La naționala României sunt selecționate și două handbaliste de la Dunărea Brăila, Bianca Tiron și Aneta Udriștioiu.

Următorul meci pentru Dunărea Brăila va fi marți, 1 octombrie, de la ora 18.00, în deplasare la CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.