Dunărea Brăila a făcut un meci excelent în deplasarea de la CSM București. Fetele lui Aurelian Roșca le-au ținut în șah pe campioanele României din ultimele sezoane și fără câteva erori în atac puteau produce surpriza campionatului. CSM București s-a impus cu 25-23 (15-12) după ce cu șapte minute înaintea finalului de meci scorul a fost egal, 22-22. 

Meciul a început cu două goluri marcate în primul minut de CSM București. Gazdele au crezut că vor defila și în meciul cu Brăila și în minutul 7 s-au trezit conduse cu 3 goluri, scor 2-5.  La scorul de 6-6, în minutul 12, Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Mădălina Ion și astfel CSM București a revenit în avantaj pe tabela de marcaj, scor 7-6, în minutul 13. Seceta ofensivă a continuat pentru echipa din Brăila, care a marcat următorul gol în minutul 18, când Tudor a înscris pentru 9-7. În minutul 29 diferența era de un singur gol, scor 13-12, dar pe final bucureștencele au mai marcat de două ori și la pauză CSM-ul conducea cu 15-12.

Primele care au marcat în repriza a doua au fost bucureștencele, în minutul 33. În minutul 38 Dunărea a redus handicapul la un gol. A urmat o perioadă de aproape 8 minute în care Brăila nu a marcat și CSM-ul s-a distanțat la 4 goluri. Dunărea a revenit și egalat în minutul 52, prin golul marcat pe un contraatac finalizat de Elena Dache. Tot Dache a egalat și la 22 în minutul 53, dar s-a resimțit după un contact cu Radicevic și a părăsit terenul. CSM-ul a avut forța să se distanțeze la trei goluri, scor 25-22, dar Brăila a redus din handicap în ultimul minut prin golul Alinei Vătu, care a marcat de la 7 metri și a stabilit rezultatul final, CSM București – HC Dunărea Brăila 25-23 (15-12).

Pentru Brăila au marcat: Alina Vătu -11 goluri (7 de la 7 metri), Elena Dache -3, Nicoleta Safta -3, Diana Munteanu -2, Nicoleta Tudor -2, Diana Axinte -1, Cătălina Preda -1. Au mai jucat: Marina Razum – 4 intervenții, Gabriela Dobre – 6 intervenții, Ana Maria Berescu, Iryna Shutska, Natasha Krnic, Cristina Gheorghe, Elena Manea.

Cu cele 11 goluri marcate astăzi, Alina Vătu s-a distanțat în clasamentul golgheterelor din liga Florilor, având 119 goluri marcate după 16 meciuri jucate.

În etapa următoare HC Dunărea Brăila va primi vizita celor de la CSM Galați.

Articolul precedentDepistați în flagrant în timp ce furau dintr-o autoutilitară
Articolul următorAccident mortal pe DN1B produs din vina unul șofer brăilean