După două zile de folk, s-a încheiat ediția a XIII-a a Festivalului ”Chira Chiralina”

Ediția a XIII-a a Festivalului Național de folk ”Chira Chiralina” s-a încheiat, iar Marele Premiu a fost adjudecat de Cosmin Mariciuc, în vârstă de 19 ani din orașul Săvești, județul Botoșani. 

În cele două zile ale Festivalului concurs, 14 soliști și trupe de folk au încercat să demonstreze juriului că sunt cei mai buni și merită să obțină măcar unul dintre cele 7 premii puse în joc de organizatori și sponsori. În prima seară au fost emoțiile concursului, iar sâmbătă seara au fost emoțiile decernării premiilor și Gala Laureaților. Marele premiu, în valoare de 5.000 de lei, a mers anul acesta la Cosmin Mariciuc din Botoșani, student anul I la Conservatorul din Cluj Napoca. El va fi invitat și anul viitor la Brăila, să susțină un microrecital.

Premiul de popularitate, în valoare de 1.000 de lei a fost adjudecat de Kethy Bivolaru din București, în vârstă de 16 ani, care a încântat publicul cu cele două piese prezentate de ea, ”Țara”, compoziție proprie, și ”Balada dacilor liberi” a trupei ”Arhaic”. Premiul pentru cea mai bună creaţie, în valoare de 1.000 lei, a fost adjudecat de Ramona-Andreea Bivoleanu, 24 ani, din Brăila, pentru piesa ”Vin fluturii”, compoziție proprie. 

Premiul al III-lea, în valoare de 1.500 lei, a fost câștigat de Jessica Mansour din București, în vârstă de 17 ani. Premiul doi, în valoare de 2.000 lei, a fost oferit de actrița Mihaela Trofimov, și a mers la Trupa Omnis, formată din Barbu Marius (voce), Teodora Beleaua (vioară), Costin Monica Elena (chitară), trei tineri de 23-24 ani, din Braşov. 

Premiul I, în valoare de 2.500 lei, a fost câștigat de Trupa Fior, alcătuită din Lazăr Vlad Gabriel, Acsinia Patricia și Ionescu Cătălin, din Bacău, Neamţ, Botoşani. Chitaristul trupei, Cătălin Ionescu, a primit și premiul de virtuozitate, în valoare de 1.000. 

Fiecare seară s-a încheiat cu câte două recitaluri, care au ținut publicul în priză. În prima seară pe scenă a urcat Trupa brăileană ”Antic”, apoi seara s-a încheiat cu băieții de la ”Fără Zahăr”. Sâmbătă seara, Mircea Rusu Band a încântat publicul cu un recital de peste o oră, în care au avut și un invitat, pe Tudor Cozma, medic rezident în Elveția. Ediția a XIII-a a Festivalului s-a încheiat cu melodiile lui Pavel Stratan și aplauzele călduroase ale publicului care a umplut Sala Teatrului Maria Filotti din Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.