Vineri seara tinerele jucătoare de la echipa de Divizia A a Dunării Brăila au jucat la Slobozia, cu liderul seriei A. Duminică seara, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă ”Danubius” fetele pregătite de Aurelian Roșca vor avea de înfruntat echipa lui Gheorghe Tadici. 

Vineri seara, în sala sporturilor ”Andreea Nica” din Slobozia, echipa de Divizia A a HC Dunărea Brăila a întâlnit liderul seriei, AHCM Slobozia. Echipa lui Gheorghe Covaciu s-a impus fără probleme cu 33-20 (17-9) în fața tinerelor handbaliste de la Brăila, antrenate de Cristian Preda și Eugen Jelesneac.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Iulia Sava – 6 goluri, Alexandra Vrabie -3, Natalia Teodor -3, Ștefania Epureanu -2, Diana Gașpar -2, Nicoleta Popa -2, Mirabela Coteț -1 și Alexandra Oprea -1. Au mai jucat: Ana Elena Caraman, Ana Maria Micu și Delia Luca.

Pentru AHCM Slobozia au marcat: Cătălina Sava -10 goluri, Andreea Ivan -6, Paula Toma -4, Mihaela Obedeanu -4, Marina Filip -3, Ana Neagu -2, Andryana Naumenko -2, Mouna Jlezi -1 și Loredana Vârtic -1.

Duminică, 10 februarie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, HC Dunărea Brăila va întâlni pe HC Zalău. Meciul contează pentru etapa a XVI-a a Ligii Florilor și va fi arbitrat de clujenii Sebastian Mârza și Cristian Nedelea. Cei doi au mai arbitrat în acest campionat meciul dintre HC Dunărea și Minaur Baia Mare, încheiat la egalitate, 24-24. Observator din partea FRH a fost delegat Vasile Pavel din Buzău.

Înaintea acestei etape, HC Dunărea ocupă locul 11 în Liga Națională, cu 11 puncte, iar HC Zalău se află pe poziția a 5-a cu 20 de puncte. HC Dunărea Brăila are doar 3 victorii, două egaluri și 9 înfrângeri în acest sezon, având un golaveraj de 322-357. Echipa din Zalău are 6 victorii, două egaluri și șase înfrângeri și un golaveraj de 378-372.

În meciul din etapa a XVI-a a Ligii Florilor Dunărea Brăila nu are altă variantă decât victoria, chiar dacă meciul se anunță unul pe viață și pe moarte, fiecare echipă având însă obiective diferite în acest sezon.

După 15 etape scurse din Liga Florilor, o singură jucătoare a trecut de borna de 100 de goluri marcate. Extrema stângă a Dunării Brăila Alina Vătu conduce în topul marcatoarelor, fiind urmată de Mihaela Ani-Senocico și Claudia Constantinescu, ultima plecată în această iarnă de la HC Zalău la CSM București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here