Echipa prefecturii Brăila a deschis seria acțiunilor premergătoare Zilei Instituției Prefectului cu vizite la Primăriile Vădeni și Cazasu, în cadrul Caravanei Prefecturii

Zeci de copii, elevi ai școlilor gimnaziale din comunele Vădeni și Cazasu, însoțiți de cadre didactice dar și de părinți, au răspuns invitației de a participa la acest eveniment și au urmărit cu interes prezentările pregătite cu această ocazie de către Instituția Prefectului, precum și de către Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila și Centrul Militar Județean Brăila.

Urmărim o mai bună conștientizare în rândul membrilor de toate vârstele ai comunității locale cu privire la atribuțiile, rolul, organizarea dar și implicarea instituțională a Prefecturii în activitatea județului Brăila. Am cerut sprijin și, ca de fiecare dată, am avut un răspuns pozitiv, din partea celor patru instituții menționate anterior, iar de cealaltă parte, acțiunea a avut priză în rândul elevilor, lucru care nu poate decât să ne bucure. La fel, mă onorează deschiderea manifestată și de către primăriile și unitățile de învățământ invitate să participe la această Caravană”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

La rândul lor, primarii celor două comune Coman Stanca (Vădeni) și Elena Coadă (Cazasu) în care astăzi a poposit Caravana Prefecturii Brăila, au apreciat interesul manifestat de către organizator și invitații acestuia, și și-au exprimat deschiderea de a participa, pe viitor, și la alte acțiuni asemănătoare.

De precizat că joi, 30 martie, Caravana Prefecturii Brăila va ajunge la Însurăței și Tufești.

De asemenea, duminică, 2 aprilie, brăilenii de toate vârstele, sunt invitați pe platoul din fața Palatului Administrativ precum și în incinta clădirii, unde echipe din partea IPJ Brăila, ISU ”Dunărea” al județului Brăila, IJJ Brăila, Centrului Militar Județean, Garnizoanei Brăila, Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Brăila, precum și Poliției Locale vor amenaja standuri de prezentare a activităților curente precum și, după caz, a echipamentelor și tehnicilor din dotare.

Agenda evenimentului din data de 2 aprilie a.c. cuprinde turul instituției, vizitarea biroului prefectului județului Brăila, precum și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru. De asemenea, vor fi susținute exerciții demonstrative de către Jandarmeria Brăila, dar și o prezentare a tehnicii militare aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. În plus, participanții la eveniment vor putea urmări programe artistice susținute de către ansambluri etnofolclorice, precum și un scurt program artistic susținut către Fanfara Militară a Garnizoanei Brăila.

”Vă așteptăm într-un număr cât mai mare să sărbătorim împreună, de la mic la mare, «Ziua Instituției Prefectului»”!, a încheiat Iulian Timofei, prefectul județului Brăila.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.