Efective sporite de polițiști în strada pe perioada minivacanței de Sf. Maria

Efective sporite de polițiști în strada pe perioada minivacanței de Sf. Maria
Efective sporite de polițiști în strada pe perioada minivacanței de Sf. Maria

Pe tot parcursul minivacanței de Sfânta Maria, peste 500 de polițiști vor fi  la datorie pe raza județului Brăila și vor defășura activități, astfel încât cetățenii să fie în siguranţă.

În perioada 15 – 18 august a.c., la nivelul judeţului Brăila, se vor afla la datorie, în fiecare zi, 125 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, de la structurile de intervenţie rapidă, investigaţii criminale, precum și de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, pentru ca cetăţenii să se bucure în siguranță de timpul liber.

În această perioadă, vor fi organizate 219 patrule de siguranţă publică, dintre care 27 pedestre şi 192 auto.

Polițiștii brăileni vor fi prezenți în stradă, zilnic, și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea  Zilei Marinei, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 90 de poliţişti rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale, utilizând, zilnic, 6 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către litoral şi zonele muntoase.

De asemenea, în zilele următoare, poliţiştii de la transporturi vor avea în atenţie trenurile de călători, staţiile şi triajele de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Pentru a vă bucura de timpul liber și sărbătoarea religioasă, polițiștii vă vă recomandă:
  • În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!
  • Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!
  • Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
  • În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!
  • Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții întrucât aceștia nu știu ce se află în interior!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.