Eficientizarea patinoarului din Brăila a încins spiritele în CLM

 

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, le-a atras atenția consilierilor asupra faptului că patinoarul nu poate să funcționeze dacă nu este sprijinit de admnistrația locală. Activitatea desfășurată aici, ca și în cazul altor puncte de agrement din Brăila, nu este profitabilă, iar primăria se vede nevoită să susțină financiar activitățile care se desfășoară pe gheață.

Mai mult, după ce conducerea mall-ului din Brăila a decis să închidă cel de-al doilea patinoar din municipiu, echipa de hochei nu are unde să facă antrenamente.

Liberalii însă au atras atenția asupra faptului că pierderile din ultimii trei ani au condus la calcularea unui tarif care se ridică în prezent la suma de 38 de lei pe ora.

“Acest patinoar ne-a costat în ultimii 3 ani peste 1 milion de lei. Peste 1 milion de lei noi, pentru că au fost pierderi de 3 miliarde în 2015, 4 miliarde în 2016 și 4,2 miliarde în 2017. S-a încercat vreodată să se demareze o procedură de licitație?”, a întrebat consilierul liberal Adrian Tabarac.

 

 

Liberalii i-au cerut primarului să se gândească la un tarif care să poată susține activitatea patinoarului, astfel încât acesta activitate să nu mai iasă în pierdere.

” Tariful pe care noi îl propunem va fi de 9 lei/oră, urmând ca acesta să asigure condiții economice de funcționare, cu atât mai mult cu cât patinoarul nu va mai avea niciun alt concurent pe piața din Brăila, așa cum era până anul trecut. Dacă noi dorim ca locuitorii județului și municipiului Brăila să aibă un patinoar, singura variantă economică este cea în care acesta este susținut financiar de administrația publică(…)Dacă noi ne dorim să oferim tuturor locuitorilor din municipiul Brăila și din județul Brăila accesul la un patinoar, atunci administrația trebuie să se implice(n.r. mai multe declarații în video)”, a atras atenția primarul.

Marian Dragomir a precizat faptul că au existat doi privați interesați de a prelua această activitatea, însă condițiile impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-au făcut să se răzgândească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.