După o serie de partide foarte bune în Liga națională, HC Dunărea a primit astăzi un duș rece în meciul din Cupa României cu AHCM Slobozia. Echipa de Divizia A a reușit să elimine trupa pregătită de Aurelian Roșca, brăilencele pierzând la limită un meci în care au ratat 5 aruncări de la 7 metri. Trupa lui Gheorghe Covaciu s-a impus cu 23-22 (12-12).

AHCM Slobozia a marcat primele două goluri ale meciului, dar Brăila a revenit și a egalat. Echilibrul s-a păstrat chiar dacă Vătu a ratat două aruncări de la 7 metri în primele 10 minute. În minutul 13 gazdele s-au desprins totuși la trei goluri, scor 7-4, însă Dunărea Brăila s-a trezit din pumni și a egalat.

Cu trei minute înaintea pauzei Dunărea a trecut prima dată în avantaj, dar asta nu a durat pre mult pentru că echipa din Slobozia a trecut rapid la conducere, iar în ultimul minut al părții întâi a jocului Krnic a marcat pentru 12-12.

Muștruluite serios la pauză de Aurelian Roșca, fetele de la Dunărea Brăila au marcat primele două goluri din repriza seundă, fără să primească gol în primele 7 minute. În minutul 43 echipa de Liga Națională a ajuns la un avans de 3 goluri, scor 14-17, dar s-au relaxat prea repede și echipa gazdă a revenit și a egalat la 17 în minutul 48.

Handbalistele lui Relu Roșca au revenit și au mai condus de trei ori la un gol diferență, dar cu un minut înaintea finalului de meci gazdele au reușit să se desprindă la două lungimi, după două ”torpile” de la distanță ale lui Georgescu. Vătu a redus din handicap, pentru ca la ultimul atac gazdele să-l ducă până la limita pasivului și Brăilei să nu-i rămână decât varianta unei aruncări la disperare, dar Zeița ”Fortuna” a apărat-o și de data aceasta pe portărița Andreea Polocoșer, eroina gazdelor în această partidă.

AHCM Slobozia s-a impus cu 23-22 (12-12) și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României Fan Courier, iar câștigătoarele medaliilor de bronz anul trecut au părăsit prea timpuriu competiția spre dezamăgirea suporterilor care au însoțit echipa și la acest meci.

HC Dunărea Brăila: Elena Dache – 10 goluri ( 4 de la 7 metri), Alina Vătu – 5, Diana Munteanu -2, Ana Maria Berescu -1, Natasha Krnic -1, Diana Axinte – 1 (1 de la 7 m), Cristina Gheorghe -1 și Iryna Shutska -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Marina Razum – portari, Nicoleta Safta și Nicoleta Tudor.

AHCM Slobozia: Alexandra Ioana Georgescu -9 goluri, Andreea Ivan -4, Mouna Jlezi -1, Mihaela Obedeanu -4, Mădălina Toma -1, Loredana Vartic -4.

Articolul precedentSute de brăileni s-au alăturat campaniei #șîeu! Traficul a fost îngreunat pe Calea Călărașilor!
Articolul următorPește fără documente vândut direct din mașină